Aktivitet

 • lavede en statusopdatering

  2 år siden

  Her midt i det triste november vejr er det let at miste motivationen og målet med træningen. Derfor prøver jeg tit at flytte fokus fra den normale træning og gøre tingene lidt anderledes. Ved at eksperimentere med træningen opdager jeg tit nogle nye elementer som jeg kan tage med videre i min træning.
  Der er mange som udelukkende holder sig til lav intens “base” træning. Det skal der også være en del af, men det er vigtigt at holde fast i noget hurtig træning. Vinteren er et rigtig godt sted til at lære at være effektiv også ved høj hastighed. Det skal ikke være hårde pas, men at indlægge sprinter er en rigtig god ide. Alt for mange triatleter har ingen fornemmelse for deres tophastighed. Det gælder især for svømning og løb.
  I år har jeg især fokus på styrketræning, samt flexibiltet omkring hoften. Dette fokus kan jeg forhåbentligt mærke i løbet af foråret, så jeg kan rykke niveauet lidt ekstra på løbet til næste sæson. Jeg løber et par gange om ugen nogle 100 m sprinter med et stort teknisk fokus for at overføre mobiliteten i hoften til løbestilen.
  Hvad gør I anderledes om vinteren?

  1
  1
  • 1 person synes om dette.
  • Som svømmetræner er det naturligvis interessant for mig at høre, hvordan du arbejder med “topfart” i svømning. Og hvad mener du med “topfart”? Er det maximal fart eller er det din maximale i en konkurrencedistance (eller en halv konkurrencedistance)?

  Se alle kommentarer