Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 11 måneder siden

  Lige en øvelse mere til crawl vejrtrækning… pointen i denne øvelser er at blive bevidst om udånding. Hvor mange af jer tænker over det?
  Tag finner på. Svøm 25 meter ad gangen. Sørg for at holde samme pause hver gang. Svøm stille og roligt og hav den samme vejrtrækningsrytme (F.eks. vejrtrækning på hvert 3. armtag hver gang). Variér nu selve udåndingen – på nogle vejrtrækninger skal du blæse ud med det samme når hovedet kommer ned i vandet og puste roligt og stabilt ud og på andre skal du vente til sidste øjeblik og puste HÅRDT ud. Find ud af, hvad der virker bedst for dig. Der er mange forskellige måder – også i elitesvømning. Jeg anbefaler mine atleter at puste hårdt ud til sidst i løb over 50 meter, fordi jo mere luft de har i lungerne i jo længere tid, jo højere ligger de i vandet. Men med våddragt på kunne man argumentere for, at den del er uvæsentlig. Skriv gerne herunder, hvad I foretrækker?
  @thomaschristiansen – vi ser frem til dine bud i weekenden :) #kampenomdebedstedrills

  1
  6
  • 1 person synes om dette.
  • Jeg foreteækker en lang, jævn udånding.
   Den føles som om, jeg skal bruge mindst kræfter på den

   • 1 person synes om dette.
   • Det tror jeg bestemt også er det optimale ifht. en “længere” svømning (dvs. alt over 5 minutter). Hvordan sikrer du, at du får tømt lungerne helt? Øver du det til træning med bestemte øvelser? Har en fidus til hvordan man nemt kan øve det – brug en snorkel. Så øver man sig i at “tømme” den efter hver vending med et hårdt pust. Det er en god måde at træne lungemuskulaturen på.

  • 1 person synes om dette.
  • Lang udånding men vil prøve dit fif. Svømmede igår 4 x (4 x 25 baner) 1 bane med udånding på hver 2, en hver 3, en hver 4 og en hver 5, med pause imellem. Kunne ikke få din øvelse hvor man svømmer på ryggen til af fungere?

   • 1 person synes om dette.
   • Hej Thomas. Hvis du laver den øvelse med at skifte mellem mave og ryg, så er det uden at bruge armene. Det er en begynderøvelse, så hvis du kører med hver 2, 3, 4 og 5, så er du lidt langt til at lave den øvelse. Prøv i stedet at variere mellem vt. hver 2 hvor du (af gode grunde) skal puste HÅRDT ud fordi der er kort mellem vejrtrækningerne og så vt. hver 4 hvor du puster langsommere ud. Hvad fungerer bedst for dig der? I lav fart naturligvis – ellers vil hver 2. nok være bedst. Når du ved, hvilken af de to, der fungerer bedst, ved du også, hvad du skal prøve at sigte efter i din normale træning.

    • 1 person synes om dette.
    • Tak igen. Det var også min konklusion. Skal have bedre balance i vandet. Jeg kører normalt med udånding på hver 3. er og er det ikke optimalt som triathlet? Skifter dog mellem hver 2. Og hver 3. På fx 100 m i hårdt tempo. God ide med at skifte mellem hver 2. Og 4. Istedet for det jeg gjorde.

     • 1 person synes om dette.
     • I teorien er vejrtrækning hver 3 optimalt fordi det sikrer, at hovedet kommer tilbage til midterlinien efter vt. Dvs. man er jo sikker på at hovedet ikke bliver liggende lidt mere til den ene side (som det nemt kan gøre, hvis man f.eks. trækker hver 2. til højre). Så hvis du bare får hovedet helt tilbage til midterlinien under vand efter hver vt., så er det teoretisk ligegyldigt, om du har vt. hver 2., 3. eller 4. Så er det kun iltmængden, du skal tage hensyn til….

  Se alle kommentarer