Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 11 måneder siden

  Et lille tip mere her inden weekenden: Svøm (mere) rygcrawl og bliv bedre til crawl! Rygcrawl skal svømmes ud fra de samme principper som crawl, dvs. det svømmes på siden – ikke ryggen. Det er bevægelsen fra side til side, der giver rolig og stabil svømning med god balance. Rygcrawl er fordelagtig at træne fordi:
  1) Du bruger dine rygmuskler mere i rygcrawl (i udgangspunktet) end du gør i crawl. Dvs. fysisk er det en anden belastning.
  2) Du belaster ikke dine skuldre på samme måde/lige så hårdt som i crawl. Dvs. teknisk er det også en anden belastning.
  3) I rygcrawl skal man spænde mere i maven for at holde balancen, så på den måde bliver din mave trænet mere i ryg og det kan bruges når du så svømmer crawl.
  4) Du afveksler din træning, så det hele bliver lidt sjovere.
  Alt for mange tænker “Jeg skal jo kun svømme crawl til IM, så jeg træner KUN crawl”. Prøv rygcrawl og bliv bedre til crawl – og minimér din risiko for skader!

  1
  4
  • 1 person synes om dette.
  • Jeg synes jeg syrer hurtigt til når jeg svømmer rygcrawl. Kører måske for hurtigt med benene. Kan du ikke beskrive hvordan man kan få et roligt flow.

   • 1 person synes om dette.
   • Det er fuldstændigt det samme som crawl. Hvis du ikke roterer rigtig meget under vand, vil du skulle bruge en masse energi på at holde balancen. Og det er derfor dine ben tonser afsted. Det, der gør det endnu værre i rygcrawl er, at man kan “hive efter vejret” fordi munden er over vand hele tiden – så derfor kan man hyperventilere og blive endnu mere forpustet :)
    Mit råd: På med finnerne, om på siden under vand (og lad være med at gøre noget aktivt for at rotere over vand – den rotation skal komme helt automatisk, når du roterer nok under vand). Og pust helt ud – gerne finde en vejrtrækningsrytme som i crawl (hver 2 eller 3). Det gør alle de bedste rygcrawlere.

    • 1 person synes om dette.
    • Jeg kramper MEGA hurtigt i læggen , når jeg svømmer på ryggen. Det hjælper med finner/zoomers. Hvad kan man gøre ved det?

     • 1 person synes om dette.
     • Det er med stor sandsynlighed fordi du sparker for meget (for at holde balancen). Mere om på siden. Og husk kun at fokusere på den skulder, der er under vand. Den over vand skal rotere af sig selv (fordi den anden roterer meget ned mod bunden). Prøv ad – og få John til at checke om du roterer nok nedad. Det kan godt snyde når man ligger på ryggen.

  Se alle kommentarer