Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 11 måneder siden

  Du kan bruge den som fodhviler. Eller som en hård hovedpude. Eller som bordskåner. Men lad være med at bruge bensparkspladen til at svømme med, hvis du er triatlet! Her er de 3 vigtigste grunde (der er flere):
  1) Hvis du har fulgt med herinde de sidste uger, ved du nu, at nøglen til god crawl er balance (og vejrtrækning). Med en plade forskubber du dit balancepunkt og du kan ikke rotere (igen… har du fulgt med, forstår du hvorfor det er noget møg).
  2) Du skal ikke bruge benene til andet end at holde balancen, hvis du skal konkurrere i under 4 minutter. Og selv for elitesvømmere, der konkurrerer i 4 minutter eller kortere står benene for maximalt 15% af fremdriften. Derfor skal du ikke “træne” benene i svømning. Du skal træne balancen.
  3) “Mine ben ligger tungt fordi jeg løber og cykler meget og derfor skal jeg træne ben, så de kan komme op i overfladen”. Forkert. Du skal ændre din balance ved at rotere mere. Så kommer dine ben automatisk op i overfladen. Virker det ikke godt, så tag dit hoved længere ned i vandet eller vent lidt med at stikke dine hænder i (fremme foran hovedet). Så ændrer du også din balance/dit tyngdepunkt. Aldrig træne ben for at få dem op i overfladen. Det svarer til at bruge en portugisisk ordbog til at lære tysk. De to ting hænger ikke sammen!

  Kort sagt: BRÆND din bensparksplade. Eller endnu bedre: Giv den væk til din værste konkurrent – så kan han spilde sin tid og ødelægge sin teknik ;)

  4
  2

  Se alle kommentarer