Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  2 år siden

  Så blev det 2. januar og tid for et kort råd, der – ved praktisering hver dag – vil gøre en stor forskel.
  2) Køb en træningselastik. Den skal være ca. 2 meter lang og ikke være strammere end at du kan trække den helt ud med strakte arme foran dig i skulderbredde. Dvs. stå med skulderbredde og tag fat i elastikken med ca. 40-50 cm. mellem hænderne. Elastikken skal ikke være hverken stram eller slap. Derefter skal du kunne trække den helt ud til du står med armene strakt helt ud fra kroppen. Brug fem minutter hver dag på at lave den øvelse, der hedder “Kronborg” i artiklen herunder. Fokus er at holde skulderbladene nede, når du kører armene ned. Den øvelse er opkaldt efter fysioterapeut Morten Kronborg, som jeg bruger til min svømmere (og har brugt de sidste 6 år). Vi har ingen skulderskader af samme grund.
  Check linket her for elastikøvelser. Og har du kun fem minutter om dagen, så prioritér “Kronborg”. Men alle øvelser er naturligvis brugbare. Godt nytår :)
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-undgaa-skulderproblemer-med-disse-4-nemme-elastikoevelser-3054/


  1
  1
  • 1 person synes om dette.
  • Ja, Ricki, sådanne elastikøvelser er ved korrekt udførsel helt sikkert skadesforebyggende, og med samtidig korrekt svømmeteknik, velovervejede træningsmetoder og optimale træningsbelastninger, så er man godt på vandvejen :-).

  Se alle kommentarer