Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 11 måneder siden

  Mit bud på en årsafslutning: Et personligt tilbageblik på 2015 (og et fremsyn på 2016)

  Årets danske svømmer
  Ubestridt Jeanette Ottesen. 2 sølvmedaljer til et VM, hvor hun bestemt ikke var flyvende. Kommer hun bare nogenlunde af sted i OL-året, er det svært at se, hvilke tre, der skal kunne true hende i 100 fly. Sjöström er væk – lad os bare slå det fast med det samme. Men den forjættede medalje, som Jeanette mangler i sin samling, den er tæt på. Rigtig tæt på.

  Årets overraskelse
  Tobias Bjerg fra AGF, der med danske junior- og seniorrekorder på stribe giver håb om, at vi – en dag – skal se en dansk herrebrystsvømmer under minuttet på langbane (og dermed begynde at nærme sig semifinaleniveau globalt)…..

  Årets comeback
  Lotte Friis viste både i foråret i sommer til VM på langbane og især til Duel in the Pool med en flot 400 fri, at hun er på vej tilbage. Hun har ikke været godt kørende, Lotte, men nu ser det ud til tingene begynder at falde i hak for den mest vindende danske svømmer. Lige i sidste øjeblik mod en forhåbentlig glorværdig afslutning på karrieren til OL!

  Årets “ups”
  Danish Trials er blevet flyttet til kl. 13.00 (indledende) og 22.00 (finaler). Pludseligt og uden at kommunikere med klubberne først. Det har naturligvis afstedkommet en del polemik i krogene. Om det er en god idé sportsligt eller ej er sådan set ikke fokus. Det er kommunikationsformen, der er omdrejningspunktet i diskussionen. Hvordan kan man lave en så markant ændring uden at spørge klubber og udvalg først? Man undres….

  Årets udfordring
  Der er ingen, der gider arrangere regionale mesterskaber i øst. Det er soleklart hvorfor der er så stor forskel på øst og vest: I Vest kan man spare en bunke penge på overnatning og bespisning samt transport, hvis man afholder stævnet selv. I øst kører man hjem hver aften, så der kan man som arrangør ikke spare så meget ved at arrangere. Og de 8 kroner pr. start til den arrangerende klub er forsvindende lidt sammenlignet med, hvad klubberne kan få ud af at arrangere et stævne selv i stedet. Husk at en del klubber har begrænsning på, hvor mange stævneweekender, de må have i hallerne. Så vælger man ikke at afholde et mesterskab, der i bedste fald giver 10.000 i overskud, når man kan holde et invitationsstævne i stedet med meget mere i overskud…..

  Årets arrangement
  Gladsaxe satte endnu engang et flot arrangement op til DKM i november. Der var styr på det hele og luften var fornuftig – temperaturen var direkte god. I tæt konkurrence med Bellahøj løber Gladsaxe med prisen for årets arrangement. Stor ros til Hovedstaden dog for at tage så stor en del af “slæbet” med at arrangere mesterskaber. Forestil jer lige, hvis Hovedstaden ikke søgte om mesterskaber mere? Av….

  Årets internationale svømmer
  Michael Phelps! Comeback efter flere sæsoners pause, udelukket ra VM pga. spritkørsel og så verdens hurtigste tid i 100, 200 fly og 200 IM. BUM!

  For damer er det Katie Ledecky – men i min optik kan hun ikke måle sig med Phelps, idet hun “blot” fortsætter en flot udvikling. Der er intet drama – ingen op- og nedture. Kun en flot fremgang. Ganske flot, bevares :)

  Skal vi se lidt fremad, popper der også nogle ting frem:

  2016: Årets diskussion
  Hvordan gør vi mesterskaberne mere interessante for svømmere, tilskuere, ledere, trænere, officials? Det spørgsmål kan man ikke lade være med at stille sig selv efter endnu en gang ørkenvandring med de samme løb, samme procedurer, samme (laaange) præmieoverrækkelser samlet sammen i tyve minutter ad gangen, osv., osv., osv.
  Der er nedsat en arbejdsgruppe under SVØM, der skal kigge på mesterskaberne. Den har jeg fornøjelsen af at være med i. Mon ikke vi får sat nogle nye ting i værk… skriv gerne i kommentarerne, hvis du har idéer.

  2016: Årets ønsker fra undertegnede
  1) At vi bliver mere “fælles” om tingene i svømme-Danmark. Det starter naturligvis med SVØM, men det er i virkeligheden vores alles ansvar. Danish Trials og de ændrede tidspunkter er et godt eksempel: Ja – det er håbløs kommunikation. Men hvor mange klubber har i en konstruktiv og fremadrettet tone internt rettet henvendelse til SVØM og hvor mange har blot brokket sig i krogene? Heldigvis har en del gjort det første. Har du og din klub?

  2) At 4 x 100 fri og 4 x 200 fri for damer får en chance for at stille op til EM og prøve at kvalificere sig til OL. Hvad (i alverden!!) har vi at tabe? Om de allerbedste danske svømmere skal svømme de hk til OL er en anden sag. Hvis Jeanette Ottesen og Lotte Friis har bedre individuelle chancer for metal ved ikke at stille op i hhv. 4 x 100 og 4 x 200 fri, så skal de selvfølgelig lade være. Men hvorfor ikke få et nyt kuld med? Hvis de kan blive top 16 har de vel niveauet? Eller hvordan?

  3) At præmieoverrækkelser fremover tager maximalt 120 sekunder inkl. fanfare. Hvis det betyder, at man ikke kan holde mere end en ad gangen, så må det være sådan.

  2016: Årets bekymring
  Samtlige danske medaljehåb til OL har ét skud i kanonen. Jeanette Ottesen i 100 fly, Lotte Friis i 800 fri, Rikke Møller Pedersen i 200 bryst, Mie Ø. Nielsen i 100 ryg og Viktor Bromer i 200 fly. Deres sekundære løb har ikke medaljepotentiale – måske med 5% chance til Lottes 400 fri og Jeanettes 50 fri…. men heller ikke mere end 5%. Med ét skud i kanonen skal alting virke både i semifinalen og finalen, hvis det skal lykkes. Niveauet til OL bare for at komme i finalen er grusomt og i flere af løbene nævnt herover er forskellen på at komme i finalen som nummer 5 og blive nummer 9 og ryge ud ikke meget andet end en dårlig vending.

  2016: Årets beklagelse … : OL i svømning sendes på Viasat
  Derfor vil Ejnar Larsen og undertegnede sove de sødes søvn under finalerne og desværre ikke kunne guide jer igennem OL som vi ellers har gjort det sidste par gange. Det vides ikke, om TV2 bemægtiger sig nogle finaler – i givet fald bliver det nok kun dem med dansk deltagelse. Mere info, når det kommer.

  Har du kommentarer til ovenstående? Kommentér gerne! Helst hvis du er enig :)

  2
  7
  Delt af:
  • Profilbillede

  • 2 personer synes om dette.
  • Ved man, at Sjöström ikke stiller på 100 fly?

   /Henrik

  • 2 personer synes om dette.
  • En ting man kan gøre for at det bliver mere menneskeligt at være til et svømmestævne.
   1, så kunne man skrue temperaturen ned i hallen, ved godt at dette vil gøre det lidt dyre for hallen at holde vandet på de 26.5 grad, men tror på at hvis det rygtes at der ikke er som at side i den sauna, så vil folk også komme og kigge
   2, så skal man måske side en tidsplan ud når man har fået tilmeldingerne, så folk ikke behøver at sætte en hel dag af for at se et løb, men at man kan nøjes med en halv dag.
   3, Så kan man måske også kigge på hvordan man kan lave en fest som publikum også kan være med i. F.eks som til håndbold hvor at speakeren, hjælper publikum med “hvordan” de skal heppe, og det skal ikke kun være når der er en der er kommet la
   4, Der skal være musik i alle løb over 50m der kan være med til at sætte en stemning

   • 2 personer synes om dette.
   • Helt enig i temperaturovervejelserne – men problemet er, at det er en bademester, der er røvligeglad med stævnet og kun tænker på sit varmebudget, der bestemmer temperaturen. Man kan SAGTENS have en temperatur på 21 grader til stævner. Men det koster.
    Det med tidsplanen er faktisk allerede på plads. Det står altid præcist for mesterskaberne så snart startlisterne lægges op.
    De andre ting du skriver kan man gøre nemt – men det kræver en vaks og vidende speaker.

    • 2 personer synes om dette.
    • Vi har haft sænkede temperaturen til RÅM gr2+3 og stemningen var meget bedre i hallen og børne præsteret også meget bedre. Så mon ikke det bare er at ligge lidt ekstra penge for leje af hallen???
     Man kunne måske komme det ind i uddannelsen som speaker og så måske til mesterskaber heathunte dem der virkelig kan speake

  Se alle kommentarer