Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 11 måneder siden

  Til alle ihærdige Sportlas-triatleter:
  Hvor mange har prøvet rådene i artiklen “Sådan skal du træne i januar>marts”? Og hvad synes I om dem? Er nogle ting dårligt forklarede og kræver mere info eller er der ting I fandt meget mere besværlige end jeg påstod? Vigtigt med lidt tilbagemelding inden artiklen om de næste måneder ryger i trykken jo :) Giv lyd!!
  PS: Start med at like dette opslag, hvis du har prøvet nogle af rådene, men ikke lige er frisk på at kommentere endnu. Bare så jeg kan se, om nogle andre end dem, der har skrevet direkte til mig bruger rådene.
  /Ricki

  5
  6
  Delt af:
  • Profilbillede

  • 5 personer synes om dette.
  • Jeg bruger Balanceoverdrev samt Catchup. Samt det generelle råd om bruge tiden i vandet på teknik. Slutter med 8-10 x 50 m spurt. Bør jeg gå op på 100 m højt tempo også? Ligger ikke og plasker 400 m i lavt tempo mere. Det vil jeg gemme til OW hvor konkurrencen alligevel skal stå.

   • 5 personer synes om dette.
   • Hej @thomaswiingreen. Det lyder godt. Jeg ville svømme mere fartopdelt – dvs. 10 x 50 er fint, men svøm dem som “3 moderat fart / 3 høj fart / 4 maximal fart”. Og tæl så dine tag og sørg for de ikke ryger op med mere end 2 eller 3 pr. “fartskift”.

  • 5 personer synes om dette.
  • Hej Ricki. Jeg påbegyndte din model (15′ drills / 15′ sprints / 10′ drills) i onsdags så er ikke så langt i forløbet. Men min umiddelbare tilbagemelding er at det føles godt…og dejligt overskueligt. Det føles laaaangt nemmere at gennemføre end mine tidligere svømmepas på 3-3500 m programmer. Lavede en 1000 m test lige inden jul og vil så lave en igen til marts/april for at se effekten forløbet.
   Mht til hvilke drills jeg bør køre var det i onsdags lidt rodet start. Der er jo virkelig mange drills og var ikke sikker på hvilke der var de bedste, så kørte 10-15 forskellige drills. Mit spsm: Er det bedst at holde sig til en 3-4 drills som man gentager flere gange eller skal man prøve at inddrage så mange forskellige drills som muligt?

   • 5 personer synes om dette.
   • Hej @jakobOester. Det er jo et af problemerne med svømning, at der er så uendeligt mange veje til målet ifht. valg af drills :) Hvis jeg var dig, ville jeg vælge at fokusere på balancedrills og udvælge de 3-4 drills, du synes føles bedst OG så vælge en, du virkelig synes er svær. Vi har en tendens til altid at vælge de ting, der føles gode i vandet – en gang imellem er det godt at supplere med noget, der er virkelig svært, da det så er nemmere at mærke, om der er reel fremgang eller der blot er tale om en “følelse” af fremgang.
    Husk også at supplere de korte “sprints” med svømning i “mellemhurtigt” tempo, så du får flere tempi at arbejde med til du skal i gang med at “træne” mere konkret i april og frem. God træningslyst og skriv endelig, hvis du har flere spørgsmål :)

  • 5 personer synes om dette.
  • Jeg gør bare som John siger ;)

  Se alle kommentarer