Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af Christiansborg RundtChristiansborg Rundt

  1 år, 10 måneder siden

  De 3 vigtigste ting for begynderen!

  “Jeg kan ikke engang svømme crawl – hvordan i alverden skulle jeg kunne svømme rundt om Christiansborg til sommer”

  Postulat: Enhver rask, voksen person, der ikke er udpræget vandskræk, vil – med den rette vejledning og det rigtige udstyr – kunne svømme rundt om Christiansborg den 27. august i år. Her kommer tre bud på, hvad der er vigtigst, hvis det skal lykkes for den absolutte begynder!
  1) Åbent Vand-svømning en sommerdag rundt om Christiansborg med en våddragt på er IKKE sværere end at svømme 2 km i bassin uden våddragt. For mange er det fysisk/teknisk nemmere fordi våddragten giver en enorm fordel. Det er noget andet – men det er totalt set ikke sværere! Hvis du ser “svømning” som en helhed og tager udgangspunkt i den verden, du kender fra svømmehallen, så er du nået langt. Åbent vand er anderledes, men ikke sværere!
  2) Der er en grundlæggende teknisk proces, der går forud for den fysiske træning. Har du tålmodighed og lærer at svømme rigtigt, så kan du gennemføre 2 km i åbent vand uden ret meget fysisk træning. Svømning handler om at minimere modstand og have en god balance. Det handler ikke om store muskler og god kondition. Hav tålmodigheden til at lære tingene rigtigt …. og det må GERNE tage 4 måneder i svømmehallen fra februar til juni! Så kan du bruge de sidste ti uger på at “træne”.
  3) Find dig ÉN god svømmetræner og lad ham/hende lære dig de grundlæggende ting. Undgå fælles events – en individuel tilgang til netop dig og din krop kan spare dig for uendeligt meget tid. Teknisk træning med en dygtig træner (dokumenteret dygtig – dvs. uddannelse OG resultater med elitesvømmere!) er givet godt ud. “Hvorfor skal en træner have erfaring med elitesvømning?”. Fordi grundprincipperne i elitesvømning er de helt samme som i begyndersvømning. Og får du fat i en træner, der har brugt mange, mange timer på kanten, får du samtidig fat i en træner, der evner at rette individuel teknik. Det skal man som elitetræner. Hver dag. 4 timer om dagen. Har man gjort det i ti år, så er man bare bedre egnet til at undervise alle – også begyndere.

  Der kommer flere anbefalinger også til folk, der ikke er begyndere. Men disse tre råd er det vigtigste, hvis du er begynder!! Hvis du vil læse om de vigtigste grundprincipper i svømning, så kan du læse det her – den artikel er hele fundamentet for de tekniske anbefalinger, vi giver i svømning på Sportlas:
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-vaek-med-myterne-her-er-de-2-vigtigste-tips-til-go-crawl-2957/

  Hvis du vil læse mere om grundlæggende crawl, så kan du læse det her (men læs den øverste artikel først – den er basal):
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-8-gode-crawltips-fra-begynder-til-oevede-3042/

  Og lidt mere her:
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-3-ting-der-i-kombination-vil-goere-dig-til-en-meget-bedre-svoemmer-2978/

  God fornøjelse – og stil endelig spørgsmål til ovenstående herunder i kommentarerne – så får alle glæde af det. Der er ikke så mange, der har meldt sig ind i gruppen, men over 500 var inde og læse opslaget i går, da vi startede. meld jer ind – så kan I kommentere og like/svare. I melder jeg ind ved at trykke på “Plus” på forsiden af gruppen.

  /Ricki Clausen95066

  4
  0
  Delt af:
  • Profilbillede
  • Profilbillede
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer