Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 9 måneder siden

  Hiring season: Sådan spotter du de bedste trænere til DÅM

  Nu nærmer ansættelsessæsonen sig med hastige skridt og bestyrelser i det ganske land vil lede med lys og lygte efter deres næste cheftræner. Ofte leder man blandt de unge og fremadstormende trænere, hvilket kan være ganske fornuftigt. Derfor kommer her en lille guide, man som bestyrelsesmedlem kan have i baghovedet, hvis man er i hallen til DÅM og er på udkig efter en træner (eller frygter risikoen i løbet af foråret).

  Her er hvad du skal holde øje med:

  1) Resultatmæssigt: Husk at der er store talenter alle vegne. Man skal aldrig (!) bedømme en træner på 1 eller 2 store talenter. Hold i stedet øje med, hvor mange dygtige svømmere under den bedste, den pågældende træner har med til DÅM. Kig på antallet i top 20 – det er meget målbart og meget resultatorienteret.

  2) Teknisk: Hold øje med de ringeste svømmere fra den pågældende klub. Hvis svømmerne i første og andet heat OGSÅ laver en god streamline, har gode flyben, starter godt og holder taglængden til sidst i løbene nogenlunde, så har du spottet en træner, der har implementeret et system – ikke blot en træner, der er en god bassinkantstræner for den bedste svømmer.

  Et godt eksempel (og han har brede skuldre, så han kan godt tåle lidt ros) er Christoffer Jørgensen fra Hovedstaden. Jeg så med stor fornøjelse Mathilde Hager svømme 100 bryst til sidste års DÅM på kortbane. Hun svømmede hurtigt, hun vandt og hun havde 8 tag de sidste 25 meter! (De andre medaljetagere havde hhv. 12 og 13). Men det jeg bedømte Christoffers DÅM på var ikke Mathilde Hager. De var alle de andre fra Hovedstaden, der også havde god streamline, gode vendinger osv. (Der er selvfølgelig flere trænere i den kategori – blot et eksempel.)

  Helt konkret ville jeg – hvis jeg var bestyrelsesmedlem på jagt efter en ny cheftræner – sætte mig og kigge på de første 4 heats i alle løb til DÅM og hver gang jeg så en svømmer, der havde styr på sine detaljer og som splittede sine løb godt, ville jeg sætte et kryds.

  Og så ville jeg kigge på de sidste tre heats og gøre det “modsatte” – dvs. hver gang jeg så en stærk og meget veltrænet svømmer med mange tag pr. bane (og især MANGE flere tag på den sidste bane end på den anden bane) ville jeg sætte et bekymret kryds.

  God fornøjelse med jobjagten til alle trænerne og med trænerjagten til alle bestyrelsesmedlemmerne – jeg skyder på, at 15 chefstillinger skiftes ud fra nu og til 1. august.

  Happy hunting!

  /Clausenagegroupnationals

  2
  2
  Delt af:
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer