Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 10 måneder siden

  Status på førstedagen af DÅM

  Generelt har der været et flot niveau til førstedagen af DÅM. Rigtig mange løb har haft ikke bare et imponerende topniveau, men også et højt niveau i top 10. Et af dagens bedste løb var for mig – stadig efter afslutningen af stævnet – Regitze Gaards 200 fly med en split på 35.3 – 35.7 – 35.2 de sidste 3 x 50. Men også andenpladsen Kajsa Gregersen fortjener et anerkendende nik for sine splits. Begge svømmere i øvrigt fra KVIK.

  Dagens løb
  Dagens løb var dog klubkammerat Sofie Hansens 100 ryg på 1.02.8. Det er ikke ofte, vi ser 1.02 i 100 ryg fra en årgangssvømmer. Til sammenligning svømmede Julie Kepp Jensen også 1.02 for to år siden…. (dog 0.8 hurtigere, men alligevel). Kigger man på Sofies teknik, bør 200 ryg ligge endnu bedre til hende, så mon ikke vi kommer ned omkring 2.13-2.14 der?

  Andre betragtninger
  Helt overordnet svømmer medaljetagerne teknisk godt. Det ser ud til at være mere eller mindre slut med de tider, da man med store overame og høj frekvens kunne tage en stribe medaljer til Danske Årgang. Det hænger naturligvis også sammen med at svømmerne bliver ældre givet de tilretninger, der har været af flere omgange de sidste 10-15 år (lige dér lød jeg gammel…).

  Skal man fremhæve andre ting fra i gr, så er 4.02 på 400 fri fra Rasmus Steenberg også værd at nævne. Med lange tag, god split, stabilt og kraftigt benspark og fornuftige vendinger.

  Også Karoline Barrett, som jeg tidligere har fremhævet, viser flotte takter med 25.93 i 50 fri. Hun mestrer starter og vendinger og undervandsarbejde. Det bliver spændende at se hende i 100 fri. Hun er en teknisk dygtig pige (dvs. det er ikke på store overarme, hun svømmer stærkt i 50 fri), så der kunne godt være rigtig spændende tider på vej resten af weekenden. I øvrigt var der 8 piger under 27 i 50 fri. Flot niveau.

  Sebastian Tullberg er endnu et eksempel på en svømmer, der svømmer teknisk rigtig godt. 23.30 i 50 fri er højt niveau og i øvrigt bemærkes 15 svømmere under 25 sekunder.

  SIGMA får både guld, sølv og bronze i 100 bryst for piger. Det ser ud til KVIKs og SIGMAs piger kommer til at få nogle drabelige kampe i de “rigtige” holdkapper!! (Nej… 4 x 200 indv. medley er ikke en rigtig holdkap. Det er en meget mærkelig dansk opfindelse, som man til stadighed undres over…. ).

  Negativ split i 400 fri til både guldvinderen Amalie Søby Mortensen og sølvvinderen Elisabeth Sabroe Ebbesen fortjener også et kip med flaget.

  “Således opfattet” skriver man vist i mere formelle referater :) Og ja – det er en personlig holdning. Vær endelig uenig, men hold kommentarerne i en god tone. Skriv dine observationer herunder!

  #daam2016

  /Clausen

  bellahøj-svømmestadion_81

  11
  0
  Delt af:
  • Profilbillede
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer