Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af Christiansborg RundtChristiansborg Rundt

  1 år, 11 måneder siden

  Interview med Daniel Skaaning - sidste års vinder af Christiansborg Rundt

  Vi har haft fat i sidste års vinder for at prøve at lure nogle tricks af i god tid inden Christiansborg Rundt.

  Sportlas: Som sidste års vinder er det naturligt interessant at høre dig om de ting, du gør for at være bedst muligt forberedt på Christiansborg Rundt. Du er jo til daglig elitesvømmer i bassin – men hvilke ting gør du i sommerferien for at være klar til at svømme i åbent vand?

  DS: Jeg bliver nok nødt til at være ærlig og må indrømme, at det var min første gang i vandet efter VM i Rusland. Men jeg er generelt ikke meget for at sidde stille i sommerferien. Jeg keder mig! Så der bliver styrketrænet, løbet og hvad man nu ellers kan finde på udenfor vandet.

  Sportlas: Hvilke råd vil du give til både gennemsnitlige og habile motionssvømmere ifht. forberedelsen til Christiansborg Rundt? Hvad er vigtigt til træning i månederne op til?

  DS: Som habil motionssvømmer gælder det virkelig om at komme ud og bide skeer med åbent vand. Det er på ingen måde det samme som bassin. Det er grænseoverskridende ikke at kunne følge den sorte streg i bunden – selv for mig, selvom jeg ved, at jeg ikke har nogle problemer med at svømme.
  Når man træner i bassin, er det nemt at holde fast i banetovet eller holde 10 sek. ekstra pause, hvis man bliver træt. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at man får de længere træningsture uden den store pause, så man også føler sig tryg.

  Sportlas: Hvordan fordeler du dine kræfter på de 1900 meter til Christiansborg Rundt?

  DS: For mig gælder det om at komme væk fra feltet de første par 100 meter, for derefter at finde min egen rytme i frit vand. Hvis der er flere med i den første gruppe, vil jeg rigtig gerne ind bagved folk og blive ”trukket”, ligesom man bliver trukket i cykling.
  Inden start har jeg tjekket ruten, så jeg ved, hvor jeg skal ligge i det sidste sving op til målstregen, for at få et lille forspring allerede der, inden spurten for alvor bliver sat ind.

  Sportlas: Hvordan navigerer man bedst i kanalerne?

  DS: Jeg synes det var forholdsvis nemt i kanalerne. Du er tæt på noget hele tiden, så det er bare med at kigge op en gang i mellem.

  Sportlas: Hvad vælger du våddragt ud fra?

  DS: Aldrig gå ned på udstyr! Derfor har jeg svømmer jeg altid i den bedste på markedet. HEAD BLACK MARLIN!
  Ellers gælder det om at finde en, som man føler sig godt tilpas i og igen vænne sig til den. Det er ofte nyt for motionssvømmere, at hoppe i en ekstremt tætsiddende dragt. 2 sidste råd til motionssvømmere. 1 Prøv og find den rigtige dragt. 2 Tag den et nummer eller 2 mindre.
  De skal sidde stramt – gerne rigtig stramt.

  Sportlas: Hvad tænker du på, når du ligger i det (relativt) kolde vand og tonser afsted og mangler den halve distance? Hvordan holder man hovedet koldt?

  DS: Kulden mærker man kun til at starte med. Lige så snart pulsen og adrenalinen kører, lægger man ikke mærke til det.
  Når man på den her måde kommer ud af sin comfort-zone og føler, at der er rigtig langt igen, gælder det naturligvis om at have hovedet med. Man kan nå at tænke rigtig mange tanker gennem små 2 km – Tro mig, det kan man også på en 200m i bassin. Men det er bare om at tro på sig selv. Tag måske lige 50m hvor man giver sig selv en pep-talk. Jeg kan informere folk om, at hvis man har valgt den rigtige våddragt, redder den dig de sidste 500m, hvis du skulle være gået helt kold.

  Sportlas: Sidste år var Lotte Friis hurtigere end dig – hvordan undgår du det i år? ;)

  DS: Haha. Jeg lå sammen med Markus Krøyer fra KVIK i sommer, og det blev en lidt for taktisk affære. Vi lå nærmest og kiggede på hinanden i 1500 meter. Så næste år svømmer Lotte jo bare med os ;)

  Sportlas: Tak for din tid, Daniel. Vi håber at se dig i kanalerne i år igen efter et veloverstået OL!skaaning

  1
  0
  Delt af:
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer