Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 10 måneder siden

  Kildeindlægget, som er afsættet for nærværende opslag:
  http://dailynews.openwaterswimming.com/2016/02/numbs-word.html?m=1

  Der er næsten ingen grænser for markedet for tåbelige og ubrugelige produkter til idræts- og sportsverdenen. I bedste fald er mangt et produkt penge ud ad vinduet. Det er muligt, at dette specifikke produkt vitterlig hjælper surfere med at holde fingrene en anelse varmere, men det er ingen fordel at padle med samlede fingre, som de skriver. Således heller ikke som foreslået i forhold til svømning. Dette fingersamlende bånd er et eksempel på både spild af penge og en genvej til dårlig teknik. Præcis som pull buoy for at få få benene op, håndpadler for at blive stærkere og få bedre armtag, specielle svømmefødder for at blive bedre til bensvømning, armtagstællere…, ‘tech toc’ med kliklyd, når du roterer nok…, og en hel masse andet grej er det for langt de fleste.

  I forhold til denne elastik skal fingrene netop ikke holdes helt samlet under svømning, så elastikbåndet hæmmer vandføling og vandgreb i armtaget.

  Lær vandet at kende, mærk og forstå kroppen deri, lær grundfærdighederne, arbejd med bevægelsesprincipper, forstå principperne for fx crawl, tilpas til dine forudsætninger og lær at svømme derfra. Når du kan det (og det kan du først på eliteniveau) kan det give mening med træning med diverse specialudstyr, men for langt de fleste er det spild af tid og penge; ja, det fører måske ligefrem til skader…

  Det er muligt og sandsynligt, at grej motiverer mange, og den effekt kan være meget værd, men bedre svømmeteknik og bevægelsesøkonomi giver det næppe andet end fåtallet.
  Motivation gennem bedre kropsforståelse og vandføling og reel udvikling giver jeg langt mere for, og det flytter betydeligt mere på den lange bane.

  Køb badebukser eller badedragt, svømmebrille, bløde almindelige svømmefødder og evt. ørepropper og badehætte, så har du det grundlæggende udstyr, du skal og kan – ja ligefrem bør – nøjes med bruge i laaaang tid fremover. Få derudover en svømmetræner, der ved, hvad han eller hun har med at gøre, så er du langt på vandvejen.

  Hvad er dine erfaringer med hensyn til udstyr? Tager jeg fejl? Jeg hører meget gerne positive fortællinger for dig, der er udstyrsbegejstret.

  Glad svømning,
  Thomas

  Foto: https://1.bp.blogspot.com/-v836Uj2slo0/Vr8eWJM8B-I/AAAAAAABObc/3ir7RoEGxoM/s1600/no%2Bnumb.jpg

  #kampenomdebedstedrills
  no numb

  6
  3
  Delt af:
  • Profilbillede
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer