Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af Christiansborg RundtChristiansborg Rundt

  1 år, 11 måneder siden

  Open Water: Her er 3 livsvigtige huskeregler inden sæsonstarten i havet!

  Åbent Vand-sæsonen nærmer sig med hastige skridt. De mest entusiastiske har faktisk allerede været i gang i noget tid.

  Selv om Christiansborg Rundt ikke byder på de største udfordringer navigationsmæssigt, så er der jo en del træning i åbent vand forude INDEN Christiansborg Rundt og der skal man vide lidt om navigation og en masse om sikkerhed før man begiver sig ud i havet.
  Hvis du vil forsikres om, at man ikke behøver den store navigationsevne for at svømme Christiansborg Rundt, så læs interviewet med sidste års vinder Daniel Skaaning længere nede i denne gruppe.

  Råd:
  Først og fremmest – og inden man når til navigation og andre sportslige ting – er der dog nogle grundlæggende ting, man skal huske:

  1) Svøm ALDRIG (!!) alene i havet. Selv den mest erfarne svømmer kan få et ildebefindende eller blive svimmel pga. koldt vand og miste orienteringen.

  2) Sørg for at din våddragt suppleres med en hætte og gerne også handsker og overtrækssokker. Du kan jo altid tage det af, hvis du kan holde varmen uden. Men det er svært at tage på, hvis det ligger i bilen!

  3) Aftal på forhånd, hvor langt I vil svømme. Hvis en fryser eller bliver svimmel og vil ind igen og man ikke har aftalt en distance kan man forestille sig en situation, hvor den ene svømmer ind mod land og den anden “lige tager 500 meter mere”. Husk punkt 1…. selv på korte distancer gælder den regel!!!

  Herunder finder du nogle gode råd til navigering – de er taget fra hjemmesider, der indeholder råd fra folk, der ved, hvad de snakker om.

  “Navigér” – Hjemmesiden Swimout: http://swimout.dk/hvordan/kigop/
  “Generelle råd” – Hjemmesiden OOBlife: http://ooblife.com/blog/sikker-og-effektiv-svoemning-i-aabent-vand/

  Du kan også som aktiv få en masse ud af at deltage på DGIs kurser i Åbent Vand-svømning.
  Se f.eks. dette kursus, hvor der undervises af eksperter i Åbent Vand-svømning: https://www.dgi.dk/svoemning/arrangementer/201613753011

  Kom godt og sikkert i gang med disse råd. Hellere en svømmetur mindre eller en lidt kortere svømmetur end at tage chancer!!

  /Clausenopenwaterkvali1

  2
  0
  Delt af:
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer