Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 9 måneder siden

  Afstemningerne om årets træner er nu offentliggjort på DSTS’ hjemmeside. Du kan se nomineringerne her, men du skal være medlem af DSTS for at stemme. Gå til http://www.dsts.org for at stemme.

  Årets træner

  Carles Subirana Rovira, Sigma Swim

  Spanske Carles Subirana Rovira har været ansat i Sigma Swim siden 2013 til at varetage træningen af klubbens seniorsvømmere. Siden har han i den grad sat sit præg på talentudviklingen i Sigma, og der arbejdes nu målrettet på et specifikt talentudviklingsprogram, der skal sikre, at Sigma også de næste mange år vil ligge i toppen af dansk svømning.

  Ved DM-K i november blev det til 6 guldmedaljer fordelt på 6 forskellige svømmere. Herudover en hel del sølv- og bronzemedaljer. Herudover blev det også til en flot 2. plads ved DM-H, som igen vidner om et højt bredt niveau.

  Af enkeltpræstationer blandt hans svømmere skal fremhæves Caroline Erichsens flotte udvikling på især 100 fly, med mere end 2 sek i løbet af året. Caroline kvalificerede sig også til Vikings 2. Også Marina Heller Hansen har haft et forrygende år, hvor hun forbedrede hendes 200m ryg med over 4 sekunder og endte med at være kun 0,6 sek fra at kvalificere sig til EM-K i december.

  Eyleifur Johannesen, Aalborg

  Eyleifur (Leifi) er nomineret specielt på baggrund af de resultater han har opnået med Viktor B. Bromer og Mie Ø. Nilsen med henholdsvis en 5 plads og en bronzemedalje ved VM på langbane. Sidst på året 2015 kunne Aalborg Svømmeklub hjemtage det danske holdmesterskab for 2. år i træk.

  Leifi’s arbejder med Mie og Viktor har også givet dem kvalifikation til OL i RIO 2016. Leifi deltager også i størstedelen af landsholdets aktiviteter, og er her en stor inspiration for alle.

  Hemmeligheden bag Leifi’s succes som en super træner er et enestående engagement og stor faglig dygtighed. Hertil kommer en stor portion flid og rettidig omhu – tingene bliver altid planlagt i god til. Hans motto er: Hvis vi gør tingene på samme måde i morgen som i dag, sker der ingen fremskridt.

  Niels-Jørgen Jørgensen, Kvik Kastrup

  Niels-Jørgen er nomineret for igen at have sat KVIK på landkortet. Med profiler som Josefine Holm, Sebastian Ovesen og Marcus Krøyer Svendsen har han hentet adskillige junior- og seniormedaljer, og med en stærk bredde blandede KVIK sig i topstriden ved Danske Mesterskaber for hold. Hertil kommer udtagelser til The Vikings og svømmere til EJM. Sebastian Ovesens seniortitel i 200 fri ved DM-L var desuden et af højdepunkternei 2015.

  Niels-Jørgen er en af landets allermest erfarne trænere, en dygtig leder, og hans systematiske tilgang og stræben efter det næste niveau gør ham også til en af de allerbedste og berettiger ham til nomineringen.

  Stefan Hansen, NTC

  Stefan er nomineret for sit arbejde med svømmerne på NTC. Stefan overtog fra årets start den daglige træning på NTC efter Shannons afsked. Ved VM på langbane blev det til en bronze til Rikke Møller Pedersen og to sølvmedaljer til Jeanette Ottesen. Hertil kommer flotte resultater ved Mare Nostrum-serien samt ved EM på kortbane. Ud over Jeanette og Rikke, har Stefan også en stor andel i de øvrige NTC-svømmeres udvikling og resutater.

  Stefan har siden sin ansættelse som assisterende NTC-træner været den gennemgående person, som har været med til at fastholde og udvikle nogle af vores allerbedste svømmere. Stefan har fået mere og mere ansvar, som han har forvaltet på forbilledlig vis.

  Årets “upcoming” træner

  Jens Frederiksen, Helsinge

  Jens har været svømmetræner i 30 år, de seneste 12 år i hans egen ”barndomsklub”, Helsinge svømmeklub. Jens er cheftræner på deltidsbasis, da han i sin begrænsede ”fritid” fra svømmeklubben også passer sit fuldtidsjob som skoleleder. Jens er en træner/person, der favner alle aspekter i sit svømmetrænervirke. Jens lægger meget vægt på, at der til gavn for klubben, medlemmerne og dansk svømning generelt, skal være plads til alle; både topsvømmere og dem på de lidt lavere niveauer. Jens er personen, som bidrager med rigtigt meget frivilligt arbejde, der rækker ud over trænergerningen.

  Jens har generelt tradition for at hente juniormedaljer hjem til klubben med Emily Gantriis som den store profil med resultater både nationalt og internationalt. Jens har desuden formået at udvikle og træne Lasse Lykke Nielsen, som i januar 2014 blev ramt af hjertestop i forbindelse med en NTC-træning i Bellahøj. Jens har udviklet et helt specielt træningsprogram, som passer til svømmeatleten Lasse og hans helbred. Dette arbejde resulterede i Lasses medalje til DM-K. Selvom Jens på ingen måde er ny træner, er hans resultater og arbejde det seneste år årsag til nomineringen i denne kategori.

  Jon Langberg, A6

  Jon har ført Julie Kepp Jensen fra en 10-årig årgangssvømmer til at tage to medaljer ved European Games, adskillige nordiske juniormesterskaber og flere danske juniorrekorder. Derudover har han i 2015 haft svømmere fra sit hold kvalificeret til årgangslandsholdet, juniorlandsholdet, Vikings og Olympic Hopefuls. Han er i gang med at tage skridtet fra juniorsvømning til international seniorsvømning – først med EKM 2015 og med endnu større mål og planer for fremtiden.

  Jon har på trods af nogle relativt smalle årgange blandt de nuværende juniorer i A6 leveret nationale juniormedaljer til tre forskellige svømmere og på fem holdkapper ved DM junior i forrige sæson. Herudover har han ført Lærke Toft Ruby til flere medaljer ved både Nordiske og Danske Mesterskaber i åbent vand.

  Jon griber alle chancer for at udvikle sig fagligt – heriblandt Idrættens Træner Akademi, Team Danmark-seminarer, kurser og inspirationsmøder samt ikke mindst en masse ture med landsholdet, hvor han hver gang kommer hjem med notesbogen fyldt med læring. Han har som en del af udviklingen som træner haft fire år som landstræner for DHIF, fem år som bestyrelsesmedlem i DSTS og drevet SwimNews.dk i otte år.

  Mads Hjorth, Odder

  Mads er nomineret for, at Odder for første gang i klubbens over 40-årige historie fik en dansk seniormester, Lasse Dall (50 fly – DM-K 2015), og tog flere medaljer til Vest-K 2015 herunder 4 mestre. Yderligere har både Nikolaj Isdahl og Lasse Dall været tilknyttet landshold/landsholdssamlinger.

  Klubben har aldrig været bedre end den er lige nu. Mads har bevist, at så længe det rette træningsmiljøet er til stede, er forholdene underordnede.

  Selvom Mads i en årrække har været svømmetræner for flere forskellige niveauer og hold, så har hans udvikling som træner aldrig stået stille. Hans udvikling af svømmerne, men også hele klubben og hans engagement i dansk svømning er medvirkende årsager til nomineringen.
  coty-logo1

  4
  4
  Delt af:
  • Profilbillede

  • 4 personer synes om dette.
  • spændende jeg glæder mig til at se udfaldet. ..

   jeg tror jeg personligt holder på Stefan eller Eyleifur som årets træner. Begge skiller sig ud med vm medaljer og internationale senior kval med nye senior svømmerer

   Er lidt i tvivl om jeg synes jens kan være upcoming når man tænker på han har været træner i mindst 20år og allerede for 15 år siden havde svømmere til ekm og havde et hold i svømme ligaen. .. men ingen tvivl om han gør det fantastisk i Helsinge så fint han får hæder… men tænker mere hall of fame :-).

   Jeg tænker Jon umiddelbart ligger bedst i årets upcoming som ny chef træner der har taget et langt sejt træk læring og udviklings mæssigt de sidste mange år og han lever og ånder om nogen for svømning

   hvad tænker i andre?

   • 4 personer synes om dette.
   • Synes det er svært især ifht. “Upcoming”. Synes sgu også Mads Hjorth gør det godt. Men jeg er nok også farvet af at jeg synes det handler mere om “masse” end om “eneren”. Ikke at Jon ikke har flere svømmere end den ene, men svært stadig at holde dem op imod hinanden.
    Enig i at Jens jo har været med og lavet flotte resultater i mange år. Jeg under ham hæderen, men tror da han har været nomineret tidligere i juniorkategorien faktisk?

   • 4 personer synes om dette.
   • Er ikke sikker på hvad du mener med masser. Er det brede i deres klub, antal af medaljetager til DÅM/NÅM/DM/DJM/EJM eller antal af medaljer.. Eller er det den med flest gode svømmere der laver streamline i første heat..

    Helt enig det er en subjektiv vurdering som selvfølgelig er op til den enkelte.

    For mig handler det om at være en træner der formår at udvikle en ener imod en senior karrierer. En der rykker sine juniorer op i toppen af dansk svømning og har flere i spil til ejm.

    Det skal handle om en træner der udvikler på sin karrierer frem mod næste skridt(uddannelse, indsats, udtagelser)

    Det skal være en træner der har ambitioner som bliver forfulgt.

    Jeg er i tvivl hvordan jeg skal vægte deres evne til at opbygge en klub, men det skal være en træner hvor der mere end en gang er dukket unikke talenter op, da det for mig er det der kendetegner de dygtigste trænere på vej frem…

    Puha den blev lang, jeg håber andre har en mening. @rickiclausen hvordan tænker du med senior?

    Jeg er spændt på om der går jantelov i den i forhold til NTC og Stefan. Han er vel egenligt den eneste der har fået unge nye svømmere kvalificeret til et mesterskab for første gang. Og ja jeg ved han er på NTC med magisk vand og alle de dygtige svømmere… men stadig er der andre end ham og Levi der har arbejdet med international senior svømning i år? Levi gør det fantastisk, men må indrømme Stefan har imponeret mig i år. (Ja det kan diskuteres med top profilerne, men jeg kender hverken optakt eller indsats op mod VM fra deres side, så ved ikke om han har gjort det godt eller dårligt med dem …

    Min længste kommentar nogen sinde.

    • 4 personer synes om dette.
    • Da der ikke er nogle kriterier vil det være 100 % subjektivt. Hvorfor man ikke laver nogle kriterier er mig en gåde.

  Se alle kommentarer