Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 9 måneder siden

  Dagen før Abu Dhabi - Interview med Andreas Schilling Andersen

  Danmarks bedste bud på en OL-triatlet lige nu hedder Andreas Schilling Andersen. Vi havde sidst fat i Andreas ifbm. vores magasin i november, men nu skal vi høre, hvordan det gør med OL-forberedelserne.

  Sportlas: Andreas, hvordan er du kommet igennem den danske vinter?

  ASA: Ganske fornuftigt synes jeg. Der er altid nogle små ting som gør at man skal justere træningen og planen undervejs, men jeg er meget tilfreds. Det fede ved vinteren er at der er tid til en god kontinuerlig periode med træning, det kan jeg godt lide.

  Sportlas: Hvornår er første stævne i år – og hvornår er det “vigtigt” at du præsterer på toppen ifht. kvalifikation til OL?

  ASA: Første stævne er på Lørdag i Abu Dhabi, hvor VM-serien starter. Det glæder jeg mig til. Alle stævner fra nu og indtil cut-off den 15. maj er i princippet lige vigtige. Jeg regner med at bruge de første par stævner på at lige at få finpudset det allersidste på formen.

  Sportlas: Hvor mange stævner har du frem til den (forhåbentlige) endelige kvalifikation?

  ASA: Vi har planlagt med 5 stævner. Hvis der er behov kan vi eventuelt ligge endnu et stævne ind. Jeg behøver ikke at lave toppræstationer i alle 5. 3 gode resultater vil med alt sandsynglighed være nok.

  Sportlas: Hvis det så lykkes at komme til OL, hvordan sætter man sig så et nyt mål til selve OL? Hvad ville være realistisk?

  ASA: Ja, det må jeg jo prøve. En af de ting man bliver god til som kortdistance atlet er at omstille sig hurtigt på nye stævner. Jeg er vant til at præstere og sætte mig op mange gange på en sæson, så det er jeg sikker på jeg også vil kunne gøre til OL.
  OL er specielt og en unik mulighed, derfor er jeg sikker på at motivation nok skal være høj. Ruten i Rio er ret speciel, og jeg tror den passer rigtig godt til mig, det tænder en ekstra gnist af motivation for at få sikret mig en startplads.

  Sportlas: Er der nogle forhindringer frem mod august træningsmæssigt, logistisk eller økonomisk eller er alt på skinner, hvis du kvalificerer dig?

  ASA: Da jeg vil være eneste danske herre som skal afsted er det vigtig for mig at træningssetuppet bliver lige så godt som jeg er vant til. Derfor vil jeg forsøge at få så mange af mine vante træningsmakkere fra Tri Team SDU med, så jeg ikke træner alene de sidste 2 måneder fordi jeg har kvalificeret mig som den eneste danske herre. Men derudover så tror jeg meget på det setup jeg har.

  Sportlas: Hvad skal der ske efter OL – uanset om du kvalificerer dig eller ej?

  ASA: Det er lidt et åbent spørgsmål, men lige nu tror jeg egentlig ikke at der kommer nogle voldsomme ændringer uanset udfaldet af OL-kval og af OL. Jeg vil fortsætte med at køre Draft og se hvor langt jeg kan komme der. Dog er der kommet et fedt challenge race i Fredericia som da trækker lidt i mig. Så det kan ikke udelukkes at man får mig at se på startstregen til et par halve ironman distancer de kommende par år. Men det primære fokus vil fortsat være at lave topresultater på den internationale scene.

  Sportlas: Hvor meget spiser du på en almindelig dag, hvor du både cykeltræner og træner mindst én anden ting (svømning, løb eller styrketræning)?

  ASA: Det er jo her at enhvert topatlet kommer med sin veltilrettelagte madplan. Sådan en har jeg ikke rigtigt. Det er meget afhængig af hvad og hvor meget jeg træner. Maden er oftest tilrettelagt efter træningen. Jeg spiser relativt almindeligt, men dog ret store mængder. Jeg spiser sund mad, men er ikke fanatastisk på nogle områder. Jeg bruger helst så lidt mental energi på kosten som muligt. Jeg tror at det er vigtigt at man udvælger de områder man har fokus på og acceptere at man ikke gør alt 100 % perfekt.

  Sportlas: Du har skrevet her på Sportlas omkring vedligeholdelse af cyklen, varmt løbetøj osv. …. hvad koster det at blive klar til både at cykle- og løbetræne, hvis man kun tænker på tøj og vedligehold (og ikke sko og cykler):

  ASA: Hvis man har det mest basale udstyr så kan man komme i gang med det samme. Hvis man spørger rundt i den lokale triklub kan man ofte skaffe utroligt mange ting til næsten ingen penge fordi folk bare har det liggende og ikke rigtigt ved hvad de skal gøre af det. Det er en af de fede ting ved at være med i en klub.

  Sportlas: Der snakkes meget om mængde i cykelsporten. Hvor meget cykler på du en hel sæson?

  ASA: Jeg cykler omkring 200-400 km om ugen. Så omkring 10.000 km om året. Min cykeltræning er den varierer mest henover året i forhold til mængde og intensitet. Jeg cykler ofte relativt intenst med enten hårde intervaller på turbo træneren, eller hårdt rulleskift med resten af drengene fra Tri Team SDU.

  Sportlas: Har du nogle sære vaner? Ting, du skal have styr på lige op til et løb eller før træning eller andet?

  ASA: Skruerne på min Felt bliver gennemgået med min momentnøgle en del gange. Ja, okay, nok alt for mange gange! Jeg prøver at være ret omstillingsparat op til stævner så der ikke er for mange ting som jeg skal have i hovedet for at kunne præstere. Man kan hurtigt blive for fokuseret på de ideer man har omkring hvordan tingene skal foregå i stedet for at prøve og præstere så godt som muligt under de omstændigheder der nu er.

  Sportlas: Hvad er dit råd til unge triatleter, der gerne vil nå til verdenstoppen og en mulig olympisk kvalifikation?

  ASA: Tålmodighed! Det tager lang tid at nå verdenstoppen ligegyldigt hvor talentfuld du er, derfor er det med at have sig selv med hele vejen, og så udnytte hver en mulighed for at forbedre sig. Triathlon er en sport hvor udviklingen både samlet og indenfor de enkelte discipliner kan være svær at forudse, derfor gælder det om at blive ved med at tro på sig selv og have tålmodigheden til at blive ved hvis tingene ikke lige går som man troede
  Arbejd på dine svage sider. Sporten udvikler sig meget hurtigt i disse år, og er der ikke råd til nogle svagheder, og det er der helt sikkert ikke om 10 år. Derfor er det vigtig at man kan alle 3 discipliner på et meget højt niveau, ellers vil konkurrenterne udnytte det.

  Sportlas: Tak for din tid!Andreas Schilling CykelASA løbende

  1
  0
  Delt af:
  • Profilbillede

  Se alle kommentarer