Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af TriatlonTriatlon

  1 år, 8 måneder siden

  Andreas Schilling: Her er fakta - sådan kommer jeg til OL!

  Udtagelsessystemet til OL i triatlon er vanskeligt at gennemskue. Vi har bedt Andreas selv beskrive systemet for os. Vi tænkte, han nok havde det fulde overblik…

  Sportlas: Andreas – kan du ikke beskrive, hvordan kvalifikationsreglerne er til OL. Det er svært at hitte ud af.

  ASA: Alle pladser er nationspladser, det vil sige man kvaller ikke en plads til en person men til en nation. Derefter kan hver nation vælge at udtage enhver atlet som er i top 140 i verden.

  Pladserne er fordelt således:
  – Der er tre pladser til de tre bedste fra test event 2015 i Rio.
  – Der er en plads til hver kontinentale mester (Europa var det ved european games i Baku sidste år). Det er altså 5 pladser i alt.
  – Herefter gives resten af pladserne udfra OL ranglisten. VM-serie (WTS) stævnerne og world cup stævner giver point til denne liste. Der kan tjenes point over en 2 årig periode 15. maj 2014-15. maj 2016. De bedste 14 stævner kan tælle med. Dog maksimalt 7 stævner fra første periode og 9 stævner fra anden periode, dvs. fordeles som (5-9, 6-8 eller 7-7).
  Hvert land kan max kvalle tre atleter og det er kun de første 8 lande der kan det. Derefter er det maksimalt 2 per land. Derfor ryger f.eks. den 4 spanier ud selvom han ligger nummer 15. Det gør at listen ruller lidt længere nedad.

  Derudover er det en ekstra plads til hvert kontinent. Den gives til det første land fra kontinentet som ikke har en atlet kvalificeret i forvejen. “New flag” hedder denne plads.

  Der er også mulighed for 2 wild card pladser.

  Se triathlon.org og rankings for ranglisterne. Der er også en simuleret OL-kval liste som giver lidt overblik over hvordan det ser ud lige nu og hvad der skal til.

  Sportlas: Vi håber, det giver alle et bedre billede af Andreas’ muligheder. Her kan du finde listerne, han beskriver herover:

  Olympisk kvalifikation for mænd: http://www.triathlon.org/rankings/olympic_qualification/male

  Hvis man klikker på “results” og “current rankings” kan man i bunden ved OL standards finde en pdf, der viser hvilke herrer (og damer), der er ramt af nationsbegrænsninger mv.

  Andreas er hoppet 19 pladser op siden sidste gang pga. sin andenplads i New Zealand. Kort sagt så skal meget gå galt for at han ikke kvalificerer sig. ET godt resultat mere og så er den sikker.

  /ClausenAndreas Schilling Cykel

  2
  0

  Se alle kommentarer