Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 7 måneder siden

  Man undres!!

  Anders Matthesen havde for mange år siden et standup-show, hvor han filosoferede over det her med først at godtage en undskyldning og så efterfølgende komme med en perfid bemærkning som afslutning. Hans pointe var “Man kan ikke stå på en fej trædesten i midten – enten accepterer man en undskyldning og holder sin kæft eller også accepterer man ikke en undskyldning og så kan man bitche.”

  På samme måde har jeg det med alle de små-brokkende bemærkninger jeg fik både over sociale medier og face-to-face omkring de nye tiltag til Danish Open efter offentliggørelsen i går. Billetpriser på 50 kroner og akkrediteringer er det eneste rigtige, men er jo en ændring – og det er aldrig rart med ændringer….

  Vågn nu op….
  I tyve år har jeg hørt på, at alle i Svømme-Danmark har råbt og skreget op om TV og om mere tilskuervenlighed…. og når der så endelig kommer nogle tiltag, der skal tage det første, spæde skridt mod at lokke tilskuere (udover mormor og morfar) i svømmehallen, så brokkes der. Nu er der lavet tiltag, der skal sikre, at det for første gang nogensinde til et svømmestævne i Danmark ikke er hæsligt at være tilskuer.

  Desuden har man lavet akkrediteringer, så deltagertribunerne ikke fyldes med årgangssvømmere, der “lige skal ind og kigge”. De må nu købe en billet. Til en flad 50’er. Vi sikrer også, at der ikke er en masse unge svømmere, der “lige skal ind og varme op med de bedste svømmere i landet” som i hvert fald tidligere har været en udfordring. Har selv stået måbende og kigget på et helt årgangshold, der brugte et mesterskabs opvarmningstid til at træne for nogle år tilbage.

  Nu koster det 50 kroner at se finaler. Til gengæld sidder man ordentligt. Og man skal have en akkreditering for at komme ind i hallen som deltager. Og som træner og leder. Det giver 100% mening, hvis vi vil gøre tingene professionelt.

  Hvis vi vil flytte noget som helst i en kamp om opmærksomhed med andre idrætter og reality-shows og nyheder og alt det andet skrammel, vi får i knolden hvert minut, så bliver vi nødt til at forholde os til fakta: Svømning er håbløst bagud og vi skal gøre noget. Det gør vi nu.

  Glem den feje trædesten…
  Derfor: HOLD OP med at stå på en fej trædesten i midten. HOLD OP med at snakke om svømning i TV og bedre forhold for tilskuerne, hvis du ikke støtter dette 100%. Du kan ikke stå i midten og sige “Det er gode tiltag, men JEG vil ikke betale for at se finalerne”. Det duer ikke. Du kan enten støtte op eller være imod og så samtidig vælge aldrig igen at brokke dig over tilskuervenlighed eller manglende opmærksomhed omkring svømning

  Min opfordring er naturligvis at støtte op – betingelsesløst. Så kan man efterfølgende give inputs til tiltagene og rette til og forbedre til næste år. Men nu klapper man enten kaje og støtter op eller også mister man retten til at brokke sig over tilskuerforhold og manglende eksponering af svømning.

  Således opfattet.

  /ClausenHead in Hands

  9
  6
  • 9 personer synes om dette.
  • Jeg tror det var i 1992 at der var DM/DJM på langbane i Århus. Her havde man besluttet at det skulle koste 25 ,- at komme ind på svømmestadion. Der sad 2 mand i 5 dage ved indgangen fra Ingerslevs Boulevard. På de 5 dage solgte de 7 billetter.

   • 9 personer synes om dette.
   • Jeg har også hørt, at man engang kørte i hestevogne og så var der en skør mand, der foreslog, at man kunne lave en forbrændingsmotor og køre 100 km/t i stedet for at ridde 25 km/t… ;)
    50 kroner for at se Jeanette, Rikke og Mie er ikke dyrt. Og vi er midt i København. Ikke Aarhus (med al respekt). Og det er meget nemmere at gøre reklame for stævnet. Jeg er slet ikke nervøs. Og hvis der kun kommer 4 tilskuere, så må man i tænkeboks igen. Pointen er, at der skal gøres noget.

    • 9 personer synes om dette.
    • Jeg er enig, der må gøres noget.
     Jeg tror det der bør gøres, er det du selv har gjort dig til talsmand for: Lav en fest, så skal vi nok få tilskuere, og så kan vi også tjene penge på det. Du har selv talt om det show, som Nyborg anlagde tidligere på året, og som Esbjerg også har været kendt for.
     Folk vil underholdes.

   • 9 personer synes om dette.
   • Og der er godt nok sket meget i dansk svømning siden da ’92, Per :) EM i ’13 viste at der er en interesse. Jeg må tilstå at jeg tror ikke at vi får stuvende fulde lægter men det kan der være flere årsager til, og billetprisen vil kun være en meget meget lille del.
    Den mere professionelle tilgang til Danish Open sammen med Danish Swim Awards er spændende initiativer. Jeg håber bare at hvis det viser sig ikke at være en kæmpe succes i første hug at man så ikke opgiver helt.

    • 9 personer synes om dette.
    • Jeg håber at man selvom det ikke bliver en stor success med mange tilskuere så fortsætter med at udvikle på det.

     Personligt er jeg lidt bange for at 50 kr er for lavt og sender et signal om discount.
     Jeg tror også der skal reklameres mere og tidligere for at man skal købe billetter og ikke mindst for hvad man får for det. (gode siddepladser, dj og så videre)

     Fantastisk initiativ! Lad os gå hele vejen med det

  • 9 personer synes om dette.
  • Jeg er kæmpe tilhænger af at man nu skal smide hvad jeg anser for at være et symbolsk beløb for at se den verdensklasse svømning som vi unægteligt vil blive præsenteret for i år, det er det helt rigtige skridt mod et mere professionelt svømmedanmark! Jeg ærgrer mig dog en del over at man ikke har lavet en pakke hvor man kan købe alle 5 dage for en pris istedet for at skulle købe dem enkeltvis, det gør nemlig desværre at hver billet vil koste 56 kr. Og det vil tage en krig at få dem købt, jeg har intet imod at smide 250 kr. For 5 dages svømning. For mit vedkommende betyder det at jeg ikke vil købe dem på forhånd grundet gebyrer og den tid det vil tage at gå en proces igennem 5 gange så jeg risikere at stå i Bellahøj til en lukket dør fordi der er fyldt! Jeg ærgres over den problemstilling men jubler inden i over at man endelig gør noget der gavner både svømmere og tilskuere.

  Se alle kommentarer