Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 8 måneder siden

  Mit spørgsmål hører nok egentlig til i gruppen livredning, men med kun 1 medlem udover mig selv, bliver det nok en tam diskussion…

  Jeg har en mulig livredder, som kan alle elementer i Dansk Svømmeunions bassinlivredderprøve, lige med undtagelse af, at gøre det uden svømmebriller, som jo er kravet.

  Er der nogen der har et godt bud på (forslag til øvelser), hvordan vedkommende slipper af med sit behov for svømmebrillerne?

  1
  2
  • 1 person synes om dette.
  • Det virker “barnligt”, men det virker: Start i et lille bassin, hvor han kan bunde og hvor vandet er varmt. “Leg” med vandet og med at holde hovedet i vandet med lukkede øjne uden briller. Pust ud, slap af, tag hovedet op igen. Prøv igen. Indtil han er afslappet. Gør derefter det samme med åbne øjne ind til han er tryg…. brug de 2-3 x 30 minutter det tager at blive fortrolig med det i lunt vand. Stille og roligt. Også selv om han føler sig “dum” i det lille bassin.

   • 1 person synes om dette.
   • Det kan også hjælpe at man hver gang man er i brusebad kigger op i bruseren så man får plasket vand i ansigtet.
    Det kan startes roligt og så laves voldsommere og voldsommere. Til sidst kan man tænde for bruseren mens man kigger op i den.

    Jeg har haft gode erfaring med voksne begyndere som har brugt denne metode til at vænne sig til vand i ansigtet

  Se alle kommentarer