Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 8 måneder siden

  Hovedstaden har lykkedes med at få over 200 indvandrerpiger til at melde dig ind i klubben og gå til svømning. Og det får DF gjort til et problem?? Stor ros til Hovedstaden for at tilpasse sig kundernes behov i stedet for at sidde med armene over kors. Ja – det er affødt af et religiøst behov. Og hvad så? Om det er et religiøst behov eller et andet behov er vel for pokker ligegyldigt? Hovedstaden viser, hvordan de bedste foreninger kan hjælpe samfundet. Godt gået!
  http://www.bt.dk/danmark/borgmester-raser-over-svoemmehaller-sloerer-vinduerne-og-forbyder-drenge-adgang-fo
  2016-04-27-07-37-46–1389404104

  2
  9
  • 2 personer synes om dette.
  • Der har også været muslim-svømning i Holstebro for nedrullede gardiner. Det fandt jeg ud af, da vi bad om at leje svømmebassinet en lørdag aften og fik at vide, at ikke alene var bassinet optaget. Vi måtte heller ikke få adgang til vores egne klublokaler, så længe kvinderne var i svømmehallen.
   Jeg synes ikke, man skal være så ivrig for at tjene penge, at man skyller alle værdier ud med badevandet.
   En offentlig svømmehal – eller en svømmehal med massivt offentligt tilskud – skal være åben for alle.
   Jeg bryder mig ikke om religiøst betinget, kønsopdelt svømning, dels fordi det udvider kløften mellem “dem” og “os”, dels fordi det bestyrker seksualiseringen af kvindekroppen.
   Opdelingen handler jo om, at ingen mænd må se de afklædte kvinder, fordi det kan skabe syndige tanker.
   Jeg har ikke lyst til at medvirke til at bekræfte muslimer i den opfattelse.

   • 2 personer synes om dette.
   • Skal der så heller ikke være svømmestævner? De er jo ikke åbne for alle? Eller pensionistsvømning? Det er jo heller ikke åbent for alle? ;)

  • 2 personer synes om dette.
  • Den korte variant!
   Stærkt arbejde af HSK. Men lad os nu ikke glemme shezone og andre klubber kun for kvinder. Religiøst behov? Muligvis! Men svømning er for alle, og svømmehallerne kan ji indrettes efter behov. I denne omgang med gardiner.
   Der er jo heller ikke adgang for alle konstant? Og da slet ikke når der afvikles svømmestævner i weekenderne hvor de fleste familier har tid til at tage en tur i baljen.

   Til HSK og andre klubber med hold til ’særlige behov’ – stærkt arbejde!

  • 2 personer synes om dette.
  • Jeg er helt enig i, at det er godt, at alle lærer at svømme… men at det giver dem en indsigt i det danske foreningsliv og demokrati er efter min mening helt skudt ved siden af. De er jo isolerede! Geeti Amiri rammer ganske godt mit synspunkt, når han i BT siger: “det er et meget misforstået hensyn”. Han får spørgsmålet:
   “Hvad synes du om initiativet, der har fået hundredvis af nydanske piger i svømmehallen?”

   »Det bekræfter, at der er mange nydanske piger, som stadig har problemer med at deltage i idrætslivet, fordi de er pålagt begrænsninger, alene fordi de er kvinder. Der er stadig omstændigheder, der skal være opfyldt, før pigerne kan få lov til at deltage i svømning, og sådan bør det ikke være i et ligestillet samfund. Jeg håber, at det får feministerne op i det røde felt, men jeg tør vædde min højre arm på, at det vil blive mødt af rungende tavshed fra den side – igen.«

   For mig er dette ikke integration, men eksklusion – og på denne måde bekræfter vi familierne i deres særstilling grundet religion og tro – og det bliver vores samfund ikke kulturelt rigere af…

   • 2 personer synes om dette.
   • Forenknger skal få folk til at dyrke idræt. Ikke i i tegrationens navn men i idrættens navn. Og når man tager integrationshatten på er jeg enig med dig. Men at få kunder i butikken ved at tilpasse sig behovet – religiøst betinget eller ej – må vi aldrig bebrejde foreningerne for i min optik!

    • 2 personer synes om dette.
    • …men foreninger skal også tage del i samfundet og demokratiet (de er offentligt støttet) – og har dermed et ansvar. Så jeg har svært ved at forstå din skillelinje. Først er armene over hovedet, fordi det er “lykkes” at få så mange “nye medlemmer” og det er fantastisk for denne gruppe mennesker – og så bagefter er det ikke foreningernes medansvar at tage del i samfundet? Det forstår jeg minus af. At bifalde den voldsomme grad af kvindeundertrykkelse og skel i samfundet synes jeg er grotesk…men der kommer selvfølgelig kunder i butikken, som du skriver – og det synes jeg er lidt usmageligt i denne sammenhæng – men det er jo vores demokratiske ret at være uenige :)

     • 2 personer synes om dette.
     • Det handler ikke om kvindeundertrykkelse. Det handler om at en forening gerne vil have flere kunder og derfor laver et tilbud målrettet den gruppe. Og der er det en præmis, at man kønsopdeler undervisningen. Det er det samme som hvis man laver nudistbadning eller pensionistsvømning. Og jeg mener BESTEMT ikke, at foreninger skal tage en så stor del i samfundet at de skal være en del af den politiske debat – tværtimod. De skal tage sig af foreningslivet og at få folk til at dyrke idræt. De skal ikke slå et slag for at tage en politisk kamp. Det er i min optik helt forfejlet. Men vi bliver nok ikke enige. Og husk lige, at ikke alle muslimske piger får tæv og bliver hjernevaskede. Der kunne jo være nogle, der gerne vil gå til svømning, men som ikke ønsker at gøre det med det andet køn? Uden af den grund at være hjernevaskede eller udsat for vold eller leve under Sharia-lovgivning. Pas på med at trutte i DF-hornet. Det passer på utroligt få indvandrere, det horn…

      • 2 personer synes om dette.
      • synes ellers, at du plejer at være meget saglig, hr. Clausen :) – men at indikere, at jeg trutter i DF-hornet – det er da noget vås! Hvis jeg endelig trutter i noget, så er det demokrati-, ligestillings- og frihedshornet! Alle må gerne gå til svømning :) Men ikke for nedrullede gardiner i “mandefrie” omgivelser (og hvis jeg skal være lige så spydig som dig, så kunne jeg jo undre mig over, hvor disse piger skal bruge deres undervisning henne efterfølgende? Ved mande-frie strande? I ugentlige “speciel-åbningstid-svømmehaller” med kun kvindeligt personale og mørke ruder…. i flere generation (for integration tager jo tid!)? Nå, men det er okay at være uenig, – men kast ikke en politisk kasket, som jeg ikke vil gribe, i hovedet på mig :). Over and out…

       • 2 personer synes om dette.
       • Jeg er bare så uendeligt træt af alle dem, der mener at SAMTLIGE muslimske piger er undertrykte, voldsramte, sharia-påtvungne, duknakkede og uselvstændige væsener. Hvis det gik ud over dig, må du undskylde.
        Men flere muslimske piger jeg kender er faktisk trætte af den kultur i DK, der giver drenge lov til at klaske piger bagi og forvente hotpants og bikinitoppe så snart temperaturen nærmer sig 15 grader. Og det forstår jeg godt. Så hvis de vil gå til svømning uden mænd, så er det fint for mig. Det er ikke det samme som at de ALTID kun vil svømme alene. Og det er der kæden hopper af for mig. MANGE danskere ser et skræmmebillede og kører så 200 km/t ud af en tangent. Måske synes flere af dem bare det er sjovere uden drenge? Har du tænkt over at en stor del af de piger, der er på holdene IKKE er muslimer? (Det står i artiklerne). Så hvis vi lader være med at slå alle over én kam med det samme, så er jeg glad.

  Se alle kommentarer