Aktivitet

 • lavede en statusopdatering

  1 år, 6 måneder siden

  Svømning - Våddragt - OW

  Jeg gik til svømning som barn, sammen med min veninde Linda.
  Hun var en skøn veninde og vi grinte altid meget sammen. Det jeg husker bedst fra svømme-tiden var gå-turen frem og tilbage (fra lille Trianglen via Classensgade til Strandboulevarden, hvor der lå en svømmehal)
  Vi gemte altid noget på vejen og så var det spændende, om det stadigvæk var der, på vejen hjem. (især når det var vores nøgler og penge, der var i spil)
  Allerede den gang elskede vi udfordringer ;-)

  Jeg tror ikke det var meget svømning vi lærte, for da jeg for et par år siden fik samlet et par tøser fra Sport/Helse til noget svømmeundervisning, hver anden lørdag formiddag i Ølstykke hallen, var det med ferie-brystsvømning, cykelbenspark og en bagdel som ikke ville blive oppe (og hvad var nu en rotation?).
  Jeg kunne ikke svømme 25m uden vand og luft de helt forkerte steder, det var virkelig en kamp…
  Det blev lidt bedre med poolbuoy og som tiden den gik, med træning. Jeg har haft meget svært ved at slippe poolbuoy’en og svømmede rigtig meget brystsvømning til de stævner jeg deltog i.
  Jeg har fået undervisning af Martin Empacher og ham kan jeg virkelig anbefale. Han er så lige til og kan få en til at føle sig som den bedste. Gode øvelser og masser af erfaring. Nu svømmer jeg kun crawl.
  Jeg glæder mig til vi ses snart til træning i Øresund.
  Skrev jeg virkelig det – glæder mig?

  Min første og eneste gang i OW var for to år siden. 4-18-4 Amager Strandpark, med mine gode kollegaer fra Gyldendal.
  Vandet var umenneskelige 15 grader og vejret var regnfuld og med masser af skyer. Anna, min kollega og jeg havde aftalt, stille og roligt, så jeg stillede mig pænt bag hende.
  Da vi blev lukkede ind til start og var klar til nedtælling – gik der et sus gennem min krop – spænding og frygt blandet sammen med adrenalin i en kæmpe følelse… Whouwwww
  Havde inden stævnet tænkt “jeg kan ikke bunde”, hvad gør jeg”, “hvad nu hvis jeg ikke kan svømme mere”, “ingen kant at slappe af på”, “hvad med fisk, tang og sten” (faktisk var der en som bildte mig ind at der også var ål FØJ) og “Gud hvor er der langt ud til de bøjer”
  Men tilbage til starten – 10-9-8-7-6-5-4….
  Så begyndte Anna at løbe og mig efter og så gik det bare derudaf…
  Det var koldt uden våddragt… Og så begyndte det at regne og himmel og hav stod i et. Masser af bølger. Jeg var dog ikke bange på noget tidspunkt, der var kajakker og folk omkring mig hele tiden og det føltes trygt og godt.
  Men tanken “hvad laver du her Katja?” sneg sig ind et kort sekund.
  Jeg svømmede brystsvømning hele vejen og da jeg rundede sidste bøje, var der overskud til spurt, som en af mine kollegaer sagde, ja pludselig så var du væk.
  Det var et fedt kick og ikke på et eneste tidspunkt, tænkte jeg på alle de ting der havde afskrækket mig…
  På det her billede er jeg lige kommet op af vandet og jeg tror godt man kan
  se en stolthed og en lettelse over at det gik (ret glad for at der var folk til at hjælpe mig op, af vandet)

  Nu skal jeg så til det igen OW og nu med våddragt og en længere distance. Heldigvis har jeg nogle timer med Martin, hvor vi skal prøve vandet i Øresund og sørge for at jeg bliver endnu mere tryg.
  Jeg er meget spændt på, hvordan det skal gå, uden min sorte stribe på bunden (orienteringen) og uden min kant i hver ende.

  Jeg fik købt en våddragt for 1 1/2 måned siden, den er jeg rigtig glad for, men det er første gang jeg har betalt så meget for et “stykke” tøj, inden at have set mig i spejlet.
  Og når jeg så ser mig i spejlet, tænker jeg: ikke kønt, men funktionelt ;-)
  Jeg var til et try-out event i Kastrup og kom til at stå ved siden af en kvinde, som havde en “klog” bemærkning til næsten hele fordraget og jeg tænkte – hvorfor mon hun er her…?
  Da foredragsholderen fortalte om, at det var vigtigt at bruge vaseline i nakken og ved armhulerne, fnøs hun overbærende og sagde: Ja beginners tatoveringer og grinte lettere hånligt.
  Jeg tænkte bare skide godt råd…
  Det skulle vise sig senere at hun faktisk var en lille smule usikker.. Og pludselig spurgte mig til råds, om min mening i forhold til en våddragt.

  Efter foredraget skulle vi i gang med at prøve dragter – jeg prøvede 6 dragter og 2 af dem 2 gange…
  Og det var sgu hårdt arbejde, på og af…nogle dragter er lettere at få på og af end andre.
  Da jeg skulle se hvad der virkede bedst for mig stod valget til sidst mellem en sailfish Vibrant og en zoogs FX1.
  Jeg er meget glad for min Zoogs, den et ikke så stram i halsen og bevægeligheden er bedre i mine arme på Zoogs. Men for guds skyld ta’ ud og prøv og mærk efter, der er forskel… Det arrangement jeg var til, var super og med masser af gode, hjælpsomme og søde mennesker.
  Da dragten jo så ikke var ny mere, fik jeg prisen ekstra ned og var tilfreds da jeg gik…
  Og især efter at en fyr sagde helt ude af det blå: Du har simpelhen det mest smittede grin og smil – dejligt.
  Så blev jeg sgu ekstra glad i låget.

  Nå, men nu står jeg så her, med en våddragt, godt vejr og min crawl teknik og det skal så bare flyttes ud i OW… Puha… hjælp..

  Er også kommet til at melde mig til Christiansborg rundt…
  Tak for skub og altid gode råd Katrine Cohen. Katrine spiller vandpolo på kvindelandsholdet og er super super sej og samtidig er jeg så heldig at have hende som god kollega. Vi skal bare ud og svømme :-)

  Og Maja, Morten, Lisbeth, Lene, Christina og Christina J – er I klar?

  God træning til alle både tykke og smalle…

  Bedste hilsner
  Katja

  PS. Hvis nogen skulle finde på at spørge, om jeg vil med ud og svømme, så kan jeg ikke i næste weekend (Grejsdalsløbet 83 km i Vejle og OL distance i Slangerup)

  dream it, wish it, do it

  Læs også her:
  4. Sølv sølv sølv og evaluering af gårdagens stævne: http://www.sportlas.com/activity/25702/

  3. Tro kan flytte bjerge

  Aktivitet

  2. Målsætninger 2016 og tanker

  Aktivitet

  1. Katja: Vil du blogge for os?

  Aktivitet


  imageimage

  5
  3

  Se alle kommentarer