Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Svømning / Gruppelogo af Svømning# Officials

  1 år, 7 måneder siden

  Bliver nødt til at spørge: Hvor mange officials-indmarcher synes officials selv, der skal være?

  0
  8
  Delt af:
  • Profilbillede

  • Én indmarch pr dag. Det er en dejlig måde at starte stævnedagen på.

  • Udmarch bør generelt afskaffes.

   Indmarch til finalen er fint synes jeg, men drop indmarchen til indledende.

  • Enig omkring udmarch. Hvis vi kigger lidt på svømmere, er det lidt fesent, at de ikke bliver præsenteret, f.eks. til indledende ved Danish Open og DM. Overfører vi det til officials, skulle vi måske skelne mellem indmarch og præsentation. I min optik skal der være indmarch til såvel indledende som finaler, men man kan skippe præsentationen før finalerne – her ved man jo godt, hvem der er OD og starter.
   Skulle man lege djævelens advokat: Det er vist den eneste “belønning” officials får – så en indmarch er en god måde at sige tak på.

   • Jeg synes absolut ikke vi skal læse navnene op på svømmerne i indledendd. Det er oplæsning. Speakeren skal fortælle hvad der foregår i bassinet. Det er et gammelt levn fra fortiden og jeg tror desværre det er opstået for speakerne ikke vidste hvad der foregik i bassinet og helst skulle have et eller andet at lave. Ifht officials har du ret ifht at sige tak… men er de fleste officials der ikke for at hjælpe deres klub? Så er det vel klubben der skal sige tak? ;)

    • Det var egentlig heller ikke mit ærinde at re-introducere levn fra fortiden :-) Forsøgte blot at fremkalde den lidt “hvad-skete-der-lige-her”-fornemmelse, hvis officials blot defilerede ind i spredt orden. Der er en vis signalværdi i, at officialstaben fremstår som et hele, synes jeg.
     Men jeg er jo også bare et levn :-)

     • Ha ha ha – arh det er ikke helt fair :)
      Så gammel er du da heller ikke ;)
      Men min pointe er at få indmarcher er festlige. 10 indmarcher under Danish Open er ligegyldige. Til stævner i Holbæk har vi indmarch til første afsnit og der er fuldt knald på. Og så har vi indmarch til finaleafsnit. Stadig fuldt knald på. Men 10 indmarches…. det er mere trist og alt for højtideligt end det er festligt, hvis du spørger mig? Men måske er jeg for træt af traditioner til at kunne tænke klart. Det er sket før ;)

      • Indmarchen er for mig en afgørende del af stævnet. Der skal være noget ceremonielt og, ja, formelt over starten på en stævnedag. Det får svømmere, tilskuere og officials til at rette ryggen, indstille sigtet på en dag med god svømning og højt humør og rette fokus mod stævnet og væk fra Facebook og Snapchat. Derfor mener jeg helt klart der skal være en ordentlig indmarch til de indledende afsnit. Det skal været festligt med høj musik og klappen i takt. Men gør man det for meget går gassen af ballonen, og så er det ligegyldigt. I øvrigt er jeg enig med Jens i at det er en god gestus over for de mennesker der bruger en hel dag eller flere på at få et stævne til at fungere. Det er ikke bare “at hjælpe klubben”, det er at give svømmerne mulighed for overhovedet at konkurrere.

  • Indmarch og en udmarch hvis stævnet er over flere dage som ved et mesterskab

  Se alle kommentarer