Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 8 måneder siden

  Fredagsupdate og et lille bøvs:
  Først lidt at tænke over fra Sarah Sjöström… kanon video!

  Nyt fra USA, hvor Ryan Lochte satser på 400 IM i Arizona frem for 200 fri…. mon han pønser på 400 IM igen til OL? Se artiklen her: https://swimswam.com/2016-arena-pro-swim-series-charlotte-day-2-prelims-scratch-report/

  Og så en bøvs!
  Sidst, men ikke mindst en lille personlig bøvs… kan vi ikke godt blive enige om, at vi i svømmeverdenen bruger en time eller to på vores jobannoncer? Eller sætter nogle til at lave dem, der ved, hvad en jobannonce skal indeholde? En jobannonce skal aldrig indeholde udsagn, der er selvfølgelige. Det er overflødigt og fordummende ifht. en ansøger. “Vi forventer, at du er engageret og energisk omkring dit arbejde” er en selvfølgelighed. Man skal altid spørge i ethvert opslag: “Giver det modsatte udsagn mening”? Hvis det ikke giver mening, så er udsagnet en selvfølgelighed og skal udelades.

  Følgende udsagn er jeg faldet over de sidste uger (tænk hele tiden – giver det modsatte udsagn mening?). De er hentet fra flere forskellige klubber, som skal forblive unævnte her…:

  – Du er engageret og energisk i dit daglige arbejde
  – Du brænder for at se forandring og fremdrift for dine svømmere
  – Du har relevant erfaring og uddannelsesmæssig baggrund (Det er svært at vide, hvad relevant uddannelse er, når man intet får at vide om målsætningen for klub og hold)
  – Løn efter kvalifikationer (Det vil jo rent faktisk sige, at hvis en toptræner søger den, så skal vedkommende have 50.000 om måneden i løn, ligesom han får i en topklub i dag? Ellers skal der vel stå “Løn efter klubbens ambitionsniveau og forventninger til dig”?)
  – Du er udadvendt og god til motivere unge mennesker
  – Du er god til at kommunikere med svømmere, forældre, og konkurrenceafdelings udvalg
  - Du har en relevant svømmefaglig uddannelse, eller ønsker at uddanne dig (Igen uden at nævne et ord om målsætninger…. hvordan kan man så vide, hvad relevant uddannelsesniveau er?)

  Den sidste er næsten den bedste:
  – (Klub) kan indhente en ren børneattest på dig. (Hvis ikke det er en fuldstændigt åbenlys selvfølgelighed, så bør klubben også skrive “Vi forventer, du er ædru på kanten”)

  Trods alt skal det fremhæves, at der i denne sæson også har været fine opslag – f.eks. var jeg glad da jeg læste både KVIKs og Gentoftes opslag, der begge indeholdt præcise beskrivelser og forventninger og tydeligt beskrev, hvad jobsene gik ud på. Og var stort set fri for ligegyldige floskler som ovenstående. Men det er desværre stadig undtagelserne.

  Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var sandt for dyden ikke en mand, jeg var ret enig med, men jeg husker stadig hans nytårstale for mange år siden, hvor han kiggede ud i skærmen og sagde “Kan vi ikke gøre det LIDT bedre”? Så lad mig slutte af med det til alle, der slår annoncer op i den kommende tid: “Kan vi ikke gøre det LIDT bedre?”

  God weekend!

  /Ricki

  10
  0

  Se alle kommentarer