Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Svømning / Gruppelogo af Svømning# EM2016

  1 år, 8 måneder siden

  Det svære EM, fremsynet mod OL og fireårssyndromet

  EM i et OL-år er altid noget særligt. For de bedste svømmere er og bliver det kun forberedelse og bestemt sekundært i en OL-sæson. For de næstbedste er EM sidste udkald for en OL-kvalifikation og bliver derfor tit “sukkenes dal”, da flere formtopninger i løbet af foråret sjældent givet et godt resultat til EM.

  Til dette EM har vi set et andet billede. De danske svømmere har fra en kant af leveret varen – hvad enten vi har set de bedste eller de næstbedste danske svømmere, har der været fornuftige takter. De allerbedste har vist stabil og god svømning og har taget medaljer i de discipliner, vi havde forventet på forhånd. De næstbedste har sat personlige rekorder stort set alle sammen og har været en del af det, der tegner til at blive den bedste danske OL-sæson nogensinde (i nyere tid, som man siger… lille, henrivende Inge-generationerne kan vi ikke rigtigt sammenligne med). 15 svømmere til OL. Tyg lige lidt på den…

  Ser vi frem mod OL, så kan man ikke lade være med at tænke, at det er muligt med flere danske medaljer og at der i optakten til OL hviler en langt større ro over de danske profiler end der gjorde for fire år siden. De 5 bedste danskere er rutinerede (alle har prøvet at være individuelle europamestre) og ved godt, hvad de går ind til. Viktor Bromer har som den eneste af de fem topprofiler ikke været til OL tidligere, men han har samlet så meget rutine de seneste tre år, så han nok skal have styr på OL.

  Om det bliver 100 fly, 200 bryst, 100 ryg, 800 fri eller 200 fly vi skal juble over til OL ved jeg ikke…. men det hele virker så meget bedre end for fire år siden, så det er svært ikke at være optimist.

  OL venter i horisonten og i en uge vil alle verdens øjne være rettet mod svømmekonkurrencerne. I fromhed kunne man håber, at der laves nogle tiltag for at sætte svømning på dagsordenen i nogle events inden OL i Tokyo. Blandt andet til EKM i København.

  Vi havde EKM for tre år siden i Herning og alle var enige om, at et var særdeles vellykket svømmestævne. Men hvordan får vi lavet en endnu større fest denne gang? Noget mere end “bare” et vellykket svømmestævne? En vellykket “svømme- og underholdningsevent”

  Hvordan kunne vi lave noget, der løftede svømning til noget, det endnu ikke har været, nemlig et underholdende drama, som man bare SKAL tænde for hver aften?

  Vi kunne starte med at fjerne alle semifinaler og afvikle alle løb over 200 meter før TV går på…. med undtagelse af de løb, der har dansk deltagelse. Og så kunne vi overveje at lave alle præmieoverrækkelserne i reklamepauserne. Der er mange ting, vi kan gøre for at lave en større fest. Uden at ødelægge de sportslige aspekter. men det kræver et opgør med traditionerne, hvis svømning ikke kun hvert fjerde år skal være en “natulig” tv-event.

  Just saying…

  Med håb om og tro på dansk OL-succes – og en mere tilskuervenlig tilgang til EKM!

  Ricki Clausen
  #039;s 200m butterfly final during the London 2012 Olympic Games at the Aquatics Centre" class="buddyboss-media-photo-link" href="http://sportlasstatic.com/uploads/2016/05/underwatermeet-150x150.jpg" target="_blank" rel="nofollow">Competitors swim in the men's 200m butterfly final during the London 2012 Olympic Games at the Aquatics Centre

  1
  2
  • 1 person synes om dette.
  • Enig i at der godt kunne tænkes nyt i et EKM. Men hvorfor er et løb over 200m ikke relevant for seerne på TV? De løb kan sagtens være særdeles seværdige.
   En ændring af strukturen og dermed TV vil være et opgør med en tung tung LEN organisation. En organisation der i mine øjne er særdeles tung at ‘danse’ med. Men dermed ikke sagt at det ikke skal afprøves.
   Og DER er godt gang i planlægningen for at gøre EKM2017 til en endnu størrer svømnefest end i Herning.

  • 1 person synes om dette.
  • 800 fri er meget meget lidt interessant for en almindelig dansker, hvis Lotte Friis ikke er med. Jeg synes man skulle spørge TV2 om hvad der skal til for at danskerne ser ting i TV. De ved en del om den slags og har haft fornøjelsen af at snakke med nogle af dem om det flere gange. Og målet er vel så bred seerskare som muligt? Eller hvordan?

  Se alle kommentarer