Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 6 måneder siden

  Så er der mere nyt om Efimova
  FINA har afvist, at man ikke vil høre Efimovas sag og blot sender den videre til CAS. Man har således planlagt en høring i FINA-regi den 30. maj og FINA udtaler officielt, at Efimova efterfølgende – og først efterfølgende – kan anke sagen til CAS såfremt kendelsen går imod hende. Det er særdeles positivt, at FINA reagerer. Man kan kun gisne om hvorfor, men mon ikke det internationale pres har været for stort efter Efimovas agent i sidste uge meldte ud at FINA ville forholde sig passivt og at man gik direkte til CAS?
  Læs mere her: https://swimswam.com/fina-releases-statement-on-efimovas-temporary-doping-suspension/

  Desuden har den amerikanske toptræner Dave Salo meldt ud, at Efimova IKKE træner med hans hold i Trojan i Californien. Angiveligt svømmer Efimova – der har boet i Californien siden 2011 – i lokale pools mens hun afventer afgørelse i sagen. Dermed tager også Davo Salo indirekte afstand til sagen og det kommer med garanti også efter internationalt pres. Salo har op til flere atleter med dopingdomme tilknyttet sit program og det amerikanske svømmeforbund har sandsynligvis lagt yderligere pres på ham fordi Efimova er russer.
  Læs mere her: https://swimswam.com/salo-efimova-not-training-trojan-swim-club/

  Generelt er det sørgeligt, at det er en politisk dagsorden, der ender med at presse denne sag i den ene eller anden retning, men det er da trods alt positivt, at både FINA og Salo reagerer.

  /Ricki Clausen

  12
  0

  Se alle kommentarer