Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 8 måneder siden

  5 ting, vi lærte af EM i svømning

  Efter syv dages stævne i London er det tid til at gøre status – en status der naturligvis præges af, at vi er i et OL-år og som altid vil kigge mere fremad end bagud. Disse 5 ting lærte vi af EM i London:

  1) De danske profiler er, hvor de skal være
  Med Viktor Bromers (efter eget udsagn) “lort” i 200 fly som den eneste undtagelse, så viste de fire danske topprofiler (Viktor samt Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen) flot niveau. Jeanette viste klassen med 3 medaljer og fint niveau tidsmæssigt specielt givet sygdom de sidste dage. Rikke vandt overbevisende 200 bryst og er tilbage, hvor hun hører hjemme. Mie Ø. Nielsen var ganske enkelte outstanding med nordisk rekord i 100 ryg og guldmedalje i et løb, der ser meget tæt ud frem mod OL. Viktors finaleplads (og PR i semifinalen) i 100 fly viste, at det trods alt ikke var helt “lort”.

  2) Kun de ungarnske svømmere viser tænder ifht. til vore medaljebejlere
  Boglarka Kapas ligner en alvorlig bejler til medaljerne i både 400 og 800 fri. Det er naturligvis skidt for Lotte Friis. Udover Kapas var Laszlo Cseh også skræmmende med vilde 1.52.91 i 200 fly og 0.50.86 i 100 fly. Mærk jer mine ord: Han vinder 200 fly til OL. Viktor Bromer får det rigtig svært i et medaljeopgør i 200 fly med både Cseh, Phelps og Le Clos…. men lad os nu se. Viktor er min favorit til at blive “bedst af resten” og de tre kan jo fejle. For Jeanette, Rikke og Mie var der til gengæld afdæmpede præstationer fra deres værste konkurrenter.

  3) Britterne svømmer som vinden blæser
  De brittiske svømmere præsterede flot i nogle løb og katastrofalt i andre. Og det her var endda kun EM. Det virker nervøst og famlende og udtalelserne fra ledelsen bidrager ikke til opfattelsen af et samlet og fremadskuende engelsk hold. Med Adam Peaty som eneste undtagelse kan det blive fugl og fisk til OL for britterne. Og selv Peaty kan – også pga. sin unge alder – blive påvirket af et nervøst engelsk hold. Ja ja … de var “ikke toppede”, men når James Guy (verdensmesteren i 200 fri!) stiller op med træningsbadebukser i 400 fri på førstedagen og svømmer radderligt, så er det enten ligegyldighed eller valg af en forhåndsundskyldning, der præger foretagendet. Begge dele er skidt.

  4) Grækenland kigger for alvor frem
  Med medaljer i flere løb og masser af overraskende præstationer i øvrigt (0.12 fra medalje i 4 x 100 fri for herrer den mest iøjnefaldende) var Grækenland stævnets helt store, positive overraskelse. De blæste afsted og selv om de havde EM som formtop, så var det alligevel bemærkelsesværdigt, at de over en bred front svømmede godt. Unge som ældre, topsvømmere som begyndere leverede de varen stort set fra start til slut. Det bliver spændende at se, om der er mere grøde i græsk svømning til OL eller det var en enlig svale.

  5) Sjöström gentager ikke OL-præstationerne fra 2012
  Hun ser uhyggeligt skarp ud, Sjöström. Og hun virker rolig og afbalanceret både før og efter løbene og i forbindelse med interviews og udtalelser generelt. Hun er slet ikke den forvirrede lille pige, hun var for fire år siden. Set med danske briller er det surt for Jeanette Ottesen, men hele Sverige får en ny OL-darling om ti uger. Sjöström vil – hvis hun undgår sygdom – med garanti tage 4 medaljer (50, 100, 200 fri og 100 fly) og hvis alt flasker sig, bliver det fire guld. To er nu nok mere realistisk. Eneste faremoment er hvis hun laver en fejl i 100 fly på andendagen. Det kan ødelægge stævnet for hende. Hun udtalte under EM, at hun kan svømme under 55 i 100 fly, hvis alt kører. Rammer hun 100 fly lige bagi til OL, så bliver hun grusom. Og så er de svenske holdkapper også i sagens natur grusomme. 7 medaljer i alt? Ikke helt umuligt.

  Hvad tog DU med dig fra EM? Kommentér herunder.

  /Ricki Clausenlondonacentre

  0
  6
  Delt af:
  • Profilbillede

  • fuldemandssvømning så jeg ikke noget til ? -men uden tvivl svømmede England ikke godt.

  • Cseh vinder ikke OL. Han har tidligere vist, at han ikke kan stå for presset. Jeg gætter på, at han drøner ud og bliver spist. Jeg sætter en fynsk æggekage på højkant.

   • Jeg vædder ikke ham op med begge de to andre. Du kan vælge en af de to andre og så vædder vi om, hvem der vinder af de to. Så er jeg på med æggekage …. selv om Carlslund er brændt :( :( :( :(

  • Hmmm…. Jeg mener nu også at Ross Murdoch gjorde det ret hæderligt.
   Ikke at han har det samme niveau som eks. Peaty, men han får vel det optimale ud af anstrengelser med et komplet sæt til karminhylden.

  • Set fra bassinkanten så Cseh godt nok skarp ud og han virkede “highly motivated”. Jeg er med Ricki på den.
   Desuden var det godt at se Mie virke skarp, fokuseret og rolig under pres (som sædvanligt). Jeg tror på noget (meget) stort der.
   For Rikke er det godt nyt at Gunes ligner en skygge af sig selv. Hun ligner i hvert fald ikke en der lavede et seriøst angreb på Rikkes VR for under et år siden.

  Se alle kommentarer