Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Triatlon / Gruppelogo af Triatlon# Svømmetips

  1 år, 5 måneder siden

  3 gode grunde ... derfor skal du IKKE bruge håndplader!

  Jeg ser fra tid til anden triatleter svømme med håndplader. Nogle enkelte har de tekniske forudsætninger til at gøre det, mens det for manges vedkommende virker mere som om “det gør man som triatlet” end det virker som en bestemt plan for udviklingen af svømningen.

  Her er 3 grunde til ikke at bruge håndplader som triatlet:
  1) Din skaderisiko fordobles mange gange
  Hvis din balance ikke er god og du derfor trækker bare en smule skævt, så vil en fast og langt større modstand end din hånd påføre dig en markant større belastning. Markant større belastning i forkerte bevægelser vil lynhurtigt give dig skader.
  Hvis du vil forebygge skader (udover at smide dine håndplader i skraldespanden) kan du finde gode elastikøvelser til svømning her: http://www.sportlas.com/activity/23821/

  2) Du skal være stærk for overhovedet at udnytte håndplader… og det er ikke i armene!
  Hvis ikke din mave er stærk og du kan holde din corespænding, så vil du med håndplader forværre den instabilitet, da håndplader (og effektiv brug af håndplader) kræver, at din krop er stabilt. Jo større tryk du har på vandet, jo større krav stiller det til din corespænding.
  Du kan finde inspiration til styrketræning i svømning (med fokus på core) her: http://www.sportlas.com/activity/23988/

  3) De (langt vigtigere) tekniske elementer nedtones med håndplader
  En håndplade giver en fornemmelse af flow og den giver mere fremdrift. Når man svømmer med håndplader bliver det derfor mindre vigtigt at have god balance. Derfor ser man ofte triatleter med håndplader, der ligger fladt og trykker med håndplader. Når de så får håndpladerne af, svømmer de meget ringene end med håndplader på. Det er fordi håndpladerne kompenserer for dårlig balance med fremdrift. Derfor bliver dine tekniske færdigheder ringene, hvis du svømmer meget med håndplader.
  Hvis du ikke allerede har læst vores mest populære artikel om svømning til dato, så klik her og læs hvorfor balance er LANGT, LANGT vigtigere end “styrke i armene”: http://www.sportlas.com/activity/23753/

  God fornøjelse med træningen – og drop nu de håndplader.

  Du kan se vore grundlæggende artikler om svømning under #svømmetips kanalen her i gruppen. Tryk på # herover, så står den ude til venstre.

  Mvh Ricki Clausencamp1

  5
  2
  Delt af:
  • Profilbillede

  • 5 personer synes om dette.
  • Hvornår er man “klar” til håndplader?

   • 5 personer synes om dette.
   • Når man kan svømme let og ubesværet i ti minutter med god balance og lav puls…. så er balancen på plads… og når man samtidig er stærk nok i core til at holde kroppen og balancen ved den større trykflade.

  Se alle kommentarer