Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Triatlon / Gruppelogo af Triatlon# Svømmetips

  1 år, 7 måneder siden

  3 grunde for triatler til at træne anaerobt i svømning

  Sommeren betyder masser af triatlon-konkurrencer og heraf følgende masser af svømmestarter i åbent vand. Alt for mange triatleter fokuserer på de samme ting i svømmetræningen som i cykeltræningen og løbetræningen (AT osv.). Her er 3 gode grunde til at træne anaerobt i svømning for triatleter:

  1) Fysiologisk er det torskedumt ikke at arbejde med maximal iltoptagelse
  … og maximal iltoptagelse er anaerob træning. Arbejder du med intervaller for at løfte din maximale iltoptagelse, vil du højne dit AT-niveau helt automatisk. Desuden vil du ved submaximale intensiteter være længere fra dit max og derfor kunne svømmere nemmere ved en given hastighed i lav fart.

  2) Teknisk er det super udviklende at arbejde med temposkift
  Det giver dig teknisk overskud og det gør dig i stand til at yde mere, hvis du er vant til at veksle mellem lav og høj fart. Du bliver meget mere teknisk bevidst og du finder nye glæder ved træningen ved at skifte tempo. Der er langt flere udfordinger og der er ingen tvivl om, at hvis du påvirker systemet og teknikken med højintenst arbejde, så vil du forbedre din fornemmelse og din tekniske kunne. Tænk over dette: Noget sprint med svømmefødder kræver rigtig meget af din core. Det træner din core bedre end 1000 meter ligegyldig, lavintens træning.

  3) Din svømmestart vil næsten helt sikkert få dig op i det anaerobe felt.
  Selv om du er “cool as a cucumber” og starter roligt ud, vil al den plasken og splasken og dit adrenalin-niveau med meget stor sandsynlighed få dig op i det anaerobe felt. Og er kroppen ikke vant til det, så har du svært ved at finde din rytme bagefter. Hvis du skal løbe i vandet først, så er sandsynligheden endnu større.
  Hvis du går efter at optimere din svømning og svømmetid er det endnu vigtigere, fordi du så skal op foran og derfor skal give den GAS de første 150-200 meter… og det kræver anaerob kapacitet og tolerance.

  Det var 3 gode råd til hvorfor du skal træne anaerobt. Hvis du vil læse mere om grundlæggende svømning, så check #svømmetips – et udvalg af artiklerne i den kanal kan du finde herunder:

  Her er nogle artikler, der fortæller mere om teknik og fart i svømning:
  “Glem myterne – her er de to centrale ting, hvis du vil være go til crawl”:

  Aktivitet

  “Spar mindst 50 timer – sådan skal du svømmetræne i januar, februar og marts”:
  http://www.sportlas.com/sport-spar-mindst-50-timer-saadan-skal-du-svoemmetraene-i-januar-marts-3582/

  “Spar 50 timer mere – sådan skal du svømmetræne i marts, april og maj”:

  Aktivitet

  “3 ting, der vil gøre dig til en langt bedre crawlsvømmer”:
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-3-ting-der-i-kombination-vil-goere-dig-til-en-meget-bedre-svoemmer-2978/

  /Ricki Clausentriathlon-start

  4
  0

  Se alle kommentarer