Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 4 måneder siden

  Interview med Thomas Stub om DÅM 2016

  Vi har haft fat i talentansvarlig fra SVØM, Thomas Stub, for at vende de Danske Årgangsmesterskaber i Helsingør, der efter sigende har sat helt nye standarder ifht. afvikling af et dansk årgangsmesterskab….

  Sportlas: Først og fremmest, så ser det virkelig ud som lokalarrangøren har gjort en masse ud af stævnet. Jeg har desværre ikke selv været der, men det har du. Hvad synes du om arrangementet?

  Thomas Stub: Jeg er meget imponeret over den ramme som Helsingør Svømmeklub har skabt omkring DM Årgang Langbane. Deres Rio-tema skaber en festlig kulisse inde i hallen og udenfor hallen var der skabt gode forhold, så svømmere, trænere og ledere kunne opholde sig udendørs, når de ikke var i aktion. Jeg håber at Helsingør Svømmeklubs indsats for at skabe en festlig ramme vil inspirere fremtidige arrangører, således at vi fremover vil se mere af den type setup omkring vores mesterskaber.

  Sportlas:: Det er et nyt stævnekoncept med indledende og finaler og med direkte finaler til de yngste. Hvad har tankerne været bag det?

  Thomas Stub: Hele den tilpasning der er foretaget af mesterskabsstrukturen her i 2016 handler om at skabe en rød tråd gennem mesterskabsstrukturen og lægge op til at svømmerne når DM åben klasse eller arrangementer, der ligner DM åben klasse til forveksling lidt senere og at der dermed er en løbende udvikling i de mesterskaber som svømmerne stifter bekendtskab med i deres svømmekarriere. Således også en udvikling i gennem årgangs-alderen, hvor der også her er en løbende udvikling i de udfordringer og tilbud som svømmernes mødet.

  Sportlas:: Der har været “pippet” lidt i krogene om at det er at devaluere de yngste svømmere, at de ikke svømmer finaler. Hvad er din kommentar til det?

  Thomas Stub: Det har i hvert fald aldrig været meningen at devaluere nogen eller nogens deltagelse.

  Jeg synes det giver god mening at man som yngste årgang kan deltage i DM Årgang og se hvordan et mesterskab med indledende og finaler foregår, og få blod på tanden i forhold til selv at stå i en finale næste år. Det væsentlige for mig er, at vi ikke skræmmer de yngste svømmere væk ved at byde dem 4 lange stævnedage fra morgen til aften, når de kommer til DM Årgang og aldrig har været til stævne 4 dage i streg før. Vi skal tænke i langsigtet fastholdelse.

  Jeg tror også det handler meget om at alle implicerede lige skal finde ud af hvordan konceptet fungerer, således at man sikrer at de yngste svømmere først kommer til DM Årgang til middag, når opvarmning til deres stævne starter og at klubberne sikrer at mellemste og ældste årgang har et sted at hvile om eftermiddagen. Jeg er sikker på at alle klubber allerede næste år vil have fundet gode løsninger på mange af de små udfordringer, der har været i år.

  Sportlas:: Sker der ændringer næste år til DÅM eller holdes konceptet som i år?

  Thomas Stub: Ikke i de overordnede rammer, da jeg tænker at tingene har fungeret godt, men jeg kan godt forestille mig, at der er nogle småting vi kan optimere.

  Sportlas: Tak for din tid, Thomas – dejligt at få nogle uddybende kommentarer på hvad der virker til at være et glimrende, nyt stævnekoncept for de yngste.

  /Ricki Clausenthomasstub

  6
  6
  • 6 personer synes om dette.
  • Enig i rosen til Helsingør – tommel op, Andre!

   Ift. de yngstes oplevelse tror jeg godt man kan få det til at fungere på denne måde, det kræver dog at mellemafsnittet bliver taget lidt mere alvorligt. Min oplevelse i år var at det blev noget forjaget, det virkede som om det mest af alt handlede om at få det overstået og så komme videre til det “rigtige” DÅM. Det er heller ikke optimalt at man risikerer at svømme 100 fly 15 minutter efter man har svømmet 200 fri.

   Og et lille kritikpunkt – det var næsten umuligt at høre hvad speakerne sagde, især når man var placeret i “vinduessiden”.

   • 6 personer synes om dette.
   • Hej Sebastian. Forholdet omkring lyden er noteret. Jeg havde selv svært ved at høre speakerne, især nede ved vendeenden. Vi har investeret i nye højtalere mm. i år, og det fungerede særdeles godt til Kronborg Open, så der kan være nogle tekniske eller andre forhold der gjorde at lyden blev mindre god. Det vil vi selvfølgelig følge op på.

   • 6 personer synes om dette.
   • Syns det er fint man deler det op så de små får et kortere afsnit. Og jeg kommer selv fra en mindre klub og vi kunne godt få det til at fungere med at de små kom senere, så tror at til næste år når man ved hvordan det køre så er man mere forberedt

    Men en ting der skal gøres noget ved er at det skal være en lige så stor fest for de små som det var for de store. Men man kunne godt tage noget med fra Esbjerg sidste år, hvor at finale heatet kom i last call room og fik indmarch og en flot præstation med hvor de lå på ranglisten og om de havde været med i andre finaler. Ved godt at det tager lidt længere tid men med kun 2-3 forskellige løb på en dag snakker vi max 20 min lægere afsnit. 20 mon som jeg meget gerne vil bruge på at de får en god oplevelse

  • 6 personer synes om dette.
  • Hej Stub
   Jeg var i Herning mens der var DÅM og har derfor hverken godt eller skidt at sige om stævnet.
   Men er der slet ingen steder du mener man kan optimere et helt nyt stævnekoncept?
   En tanke jeg gjorde mig på afstand, var at 700 tilmeldte svømmere skaber nogle særlige krav til hallen. Efter at have testet Helsingør med 8 baner, tror du så man kan nøjes med 6, eller skal man gå efter en hal med 10 baner? Er et separat opvarm/udsvøm bassin en nødvendighed?

  • 6 personer synes om dette.
  • I forhold til ikke at ville skræmme de yngste svømmere væk med lange stævne dage, så rammer man da ved siden af. Mange klubber har ikke trænere, ledere nok til at køre grupperne hver for sig, så man ender med at have alle svømmere i hallen hele dagen.

  • 6 personer synes om dette.
  • Fantastiske rammer for Dåm i Helsingør sikke en fest. Syntes dog at den yngste årgang skulle have haft samme mulighed som de to ældste årgange med præsentationer i finaleheat. Er enig med Sebastian Franck omkring, at det ikke var optimale vilkår for yngste svømmere, hvis de har to starter lige efter hinanden med så kort pause mellem løbene. De yngste kunne sagtens have samme vilkår som de ældste. Men vil slutte med at sige tak til Helsingør fedt stævne i holdt.

  Se alle kommentarer