Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 5 måneder siden

  Afgørelse i omstridt appelsag under DIF

  Så er der blevet offentliggjort en afgørelse i appeludvalget i DIF følgende de stormombruste rygcrawldiskvalifikationer til sidste års DM på langbane. Der var en specifik diskvalifikation, der endte i protester – den er nu behandlet i DIFs appeludvalg. I afgørelsen og ej heller her skal vi nævne navn på hverken svømmer eller klub.

  Det kan undre, at der er behov for 9 (!!) siders behandling af DIFs appeludvalg, da det jo betyder, at SVØMs appeludvalg også har behandlet sagen… efter stævnejuryen har behandlet sagen.

  Man kan som klub være uenig i en afgørelse – nuvel. Men man kan også køre tingene lidt for langt, når så mange instanser inddrages over så lang tid for en medalje til et DJM. “Jamen det er jo principielt” vil nogle måske mene. Tjae. Men skal vi blive i jurasproget kunne man også anlægge det, der kaldes en rimelighedsbetragtning. 

  Du kan læse afgørelsen her:

  http://www.dif.dk/-/media/difdk/om-s-dif/pdf-filer/appelinstansen/2015/kendelseaf19012016difdrttenshjesteappelinstanssagnr252015anonymiseret.pdf?la=da

  Det er desuden tankevækkende, at supplerende stævnereglement er opdateret med en ny bestemmelse, der giver overdommerne ret til at bortvise trænere og ledere fra resten af et stævne hvis de føler sig truet eller der er blevet udvist usportslig optræden.

  I reglementet hedder det bl.a.:

  “Usportslig adfærd:

  Handlinger listet op nedenfor er alene eksempler på usportslig adfærd:

  1. a)  Højlydte protester med voldsomme fagter eller provokerende adfærd

  2. b)  Forsætlig generende adfærd over for en eller flere andre personer i hallen

  3. c)  Undladelse af at rette sig efter anvisninger fra stævnets officials”

  Det er alene spekulation fra undertegnede, men punkt nummer 2 har jeg aldrig set før – og med de rygter, der gik efter sagen sidste sommer, kunne den være opstået herudaf. Men det er alene spekulation. 

  Hele det supplerende stævnereglement kan du læse her:

  http://www.svoem.org/_files/_database/database105/SupplerendeStaevnereglement.pdf

  God sommer – med håbet om færre protester fremover :)

  /RC

  6
  6
  • 6 personer synes om dette.
  • Syntes der er og bliver en pinlig omgang, især når de ikke forholder sig til, at nogen simpelthen ikke rent fysisk kan efterkomme deres mistolkning af reglerne. Det kan da sagtens være at overdommer og regelteknisk udvalg har bemyndigelse til at vedtage regler og åbenbart stadfæste dem hvis man “bare” orientere 1 time før stævnestart – men det er satme tyndt, at det er begrundelsen for at opretholde kendelsen, specielt når det var en total fejltolkning af reglen.

  • 6 personer synes om dette.
  • Det er på alle måder en trist sag. Både at der diskvalificeres ud fra en fejltolkning OG at man så bruger enorme ressourcer på at forfølge sagen i flere appeludvalg. Der må sidde en advokat med lidt for megen tid mellem hænderne et sted.

   • 6 personer synes om dette.
   • PRÆCISERING: Min indignation over det supplerende stævnereglement med de nye tilføjelser er naturligvis en indignation over, HVIS det skal være nødvendigt at skrive den slags ind i reglerne fordi nogle ikke opfører sig ordentligt. Igen er det kun en personlig gisning, men med de rygter man hørte fra sidste sommers DM så kunne der være en sammenhæng. Og det er trist, hvis det er tilfældet.
    Jeg håber, dette præciserer min indignation. Hvordan det kunne misforstås forstår jeg ikke, men det gjorde nogle alligevel. Sådan er det at være enfant terrible – man misforstås ofte. Det har jeg vænnet mig til :)
    God sommer!

   • 6 personer synes om dette.
   • Endnu en præcisering – denne kunne også misforstås…. der skulle have stået: “Det er på alle måder en trist sag. Både at der diskvalificeres ud fra en fejltolkning OG at man så SOM KLUB bruger enorme ressourcer på at forfølge sagen i flere appeludvalg. Der må sidde en advokat med lidt for megen tid mellem hænderne et sted.”

  • 6 personer synes om dette.
  • Og alene for at fjerne Ricki’s spekulationer vedr. punkt 2.

   Du er jo heldigvis ung, og har derfor ikke oplevet tidligere tiders opførsel i forbindelse med mesterskaber. Lad os ikke mindes dem, men gøre alt for at undgå lignende episoder fremadrettet.
   Det er fint at have temperament, men temperament skal gerne bruges konstruktivt. Dette er baggrunden for punkt 2.

   • 6 personer synes om dette.
   • Det er jeg glad for, Lise. Ville også have været trist hvis enkeltsager skulle afstedkomme den slags. Men stadig trist at det er nødvendigt.

  Se alle kommentarer