Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 4 måneder siden

  Sådan skal vi (helst) fra start i morgen….

  De olympiske svømmekonkurrencer starter i morgen og markerer enden på en fire-årig periode med masser af tests, træning og ikke mindst mental forberedelse for det store, danske OL-hold.

  Flere ting springer i øjnene, når man kigger på holdet:

  1) Der er flere herrer end damer på holdet.

  2) Vi har 4-5 reelle medaljechancer. Normalt siger man, der går 2-3 chancer på én medalje, så vi kunne sætte næsen op efter 2, som ville være det bedste danske resultat i nyere tid.

  3) Vi har 4-5 reelle kandidater – det hænger ikke på én svømmer lige som f.eks. de svenske medaljechancer.

  Men hvordan skal vi fra start i morgen, hvis vi skal kunne sætte næsen op efter metal til de danske svømmere? Det forsøger vi at give et bud på her.

  Det vigtigste danske løb den første dag er naturligvis Jeanette Ottesens 100 butterfly lørdag/søndag, som er hendes primære løb og helt klart et af vores varmeste medaljebud. I morgen til indledende skal vi se Jeanette svømme sig roligt videre til semifinalen ikke langt fra 57.0 og meget gerne med 20 eller 19 tag på første bane. Så bliver de første 50 meter rolige.

  Både Mads Glæsner og Anton Ørskov Ipsen skal ud i 400 fri på førstedagen – det ville være en vild overraskelse, hvis en af dem kommer i finalen. Vi skal nok regne med tider nede omkring 3.45-3.46 for at komme videre. Det er ikke umuligt, men så skal tingene klappe.

  Og så er der 4 x 100 fri for damer. Finale? Uden Jeanette Ottesen i indledende (og forhåbentlig også uden hende i en eventuel finale!) skal pigerne levere varen. Sarah Bro og Julie Kepp Jensen er med sikkerhed på holdet, da de er udtaget alene til at svømme holdkap (og derfor skal svømme enten indledende eller finale …. og finalen er ikke sikker), mens man må formode, at det så er Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume, der svømmer de sidste to ture. Godt nok har Lotte Friis engang svømmet 55.9 i en holdkap, men det er langt fra de to andre pigers niveau. Især for Mie Ø. Nielsen bliver det spændende med et formtegn inden den livsvigtige 100 ryg og medleyholdkappen. Man kan godt tillade sig at kalde 4 x 100 fri for et opvarmningsløb for Mie. Mit bud er at hun starter.

  Så opsummeret er ønsket for i morgen: En af de danske herrer overrasker sindsygt og kniber sig i finalen, Jeanette cruiser let videre til semifinalen uden at få sved på panden og den danske holdkap kommer i finalen med en Mie Ø. Nielsen på 53.5 med fast start. Ja tak :)

  Hvad mener du? Skal Jeanette svømme en eventuel finale i 4 x 100 fri? Jeg mener NEJ!! Hun skal koncentrere sig om 100 butterfly. Også selv om holdkappen er efter semifinalen og hun har fri næste formiddag!

  /RC

  4
  5

  Se alle kommentarer