Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Svømning / Gruppelogo af Svømning# Officials

  1 år, 4 måneder siden

  Jeg vil gerne kommentere lidt på specielt de kommentarer som Ricky kommer med. Hvordan kan du sammenligne DÅM med OL? Det er naturligvis ingen sammenligning. I forhold til officials er der tale om 21 officials fra hele verden. Alle er OD uddannet og med lang erfaring. Svømmerne er måske også en anelse mere rutinerede til OL end DÅM med al respekt naturligvis.Er der nogen forskel på den linje vi dømmer i DK og den man anvender til et OL? Jeg har aldrig forstået denne præmis og jeg mener klart NEJ. Det er de samme regler vi dømmer efter. Hvordan kan du konkludere dette Ricki? Skal det vurderes op imod antallet af DQ eller hvordan? Såfremt det er tilfældet kan jeg komme med en lille statistik fra stævner jeg selv har været med i senest. Vi havde 5 DQ til Danish Open. Vi havde 12 DQ til EJM i Ungarn. Vi kunne finde flere statistikker frem fra de seneste mesterskaber. Klubberne stiller officials til mesterskaber og vi som OD opdaterer blandt andet om reglerne forud for stævnerne til officials møderne. Vi er meget bevidste om, at  jo mere vi som OD lægger vægt på specifikke regler i en brieefing – jo mere fokus kan der komme på specifikt disse regler efterfølgende, specielt når man er mindre erfaren som officials. Vi siger til officials – at såfremt de ikke kan beslutte sig indenfor 5 sek. om hvorvidt det de havde set var en overtrædelse af en FINA regel, – så er de i TVIVL og så skal TVIVLEN komme svømmeren til gode.

  Med hensyn til OL – er du øjensynlig meget skarp. Specielt m.h.t afslutning i ryg har jeg kigget på SLOW billedere af både herrer og damer, og kan ikke se nogen svømmer som på TV er neddykket i mål. Det er ganske svært at se for en BD – i reel life skal jeg hilse og sige. Flyben i bryst kræver lidt mere forklaring.  Den spanske svømmer faldt i vandet på starterens kommando “træd tilbage” da der var uro i feltet på en af de andre baner.Han skulle derfor ikke DQ – naturligvis – hvilket også var sket i DK.

  2
  3
  • 2 personer synes om dette.
  • Jeg håber bestemt, du har ret. Måske har jeg misforstået “neddykket”, men jeg så flere gange hele svømmeren UV i indslaget – men enig i at det naturligvis er svært at se både foran skærmen og på kanten.
   Lad mig spørge direkte til dig så: Er det dit indtryk, at linien er den samme internationalt og i DK? Jeg vurderer ikke antal disks – kun en fornemmelse af at man kan slippe afsted med rigtig mange ting internationalt og det forvirrer svømmerne, når de så ryger på det til DM. Jeg baserer det ikke alene på OL. Også på 14 world cup-stævner, 6 EM-stævner og 1 VM-stævne hvor jeg selv har været på kanten.

  • 2 personer synes om dette.
  • Og en anden ting: Der er masser (!) af svømmere med til OL, der ikke kunne kvalificere sig til DM, så svømmerne er for de bedstes vedkommende mere rutinerede, men rigtig, rigtig mange af de 900+ svømmere har lavere niveau end en finalesvømmer til DM.

  • 2 personer synes om dette.
  • Det er før set at der dømmes hårdere i DK end internationalt, f.eks mht til rygstart og fodbøjlerne

  Se alle kommentarer