Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Svømning / Gruppelogo af Svømning# Officials

  1 år, 4 måneder siden

  I  forlængelse af tidligere indlæg.

  Dommerlinien er som udgangspunkt den samme i DK som internationalt , men kan naturligvis godt opleves forskelligt i nogle situationer. Vi arbejder efter de samme regler. Vi arbejder efter de samme tolkninger af de samme regler, på trods af at der ind imellem er forskel på den tolkning FINA anvender og den som LEN anvender. Vi sender dommere til internationale mesterskaber og seminarer for at sikre den nødvendige erfaringsudveksling. Vi afholder seminarer for alle vores overdommere, hvor der er mødepligt!

  Vi ønsker at den skal være ens. Grunden til, at den kan opleves forskelligt i nogle situationer er den menneskelige faktor, som spiller ind efter min mening. Erfaring både som OD og officials betyder noget og der er en stor udskiftning af officials ved de forskellige mesterskaber. Vi forsøger at briefe vores officials bedst muligt og bruger mange forskellige indlæringsformer – men en 100% garanti for at de har forstået alle reglerne ens – har vi ikke.  Dette er en mindre udfordring til vores senior mesterskaber og Danish Open mens det kan være en større udfordring til feks et årgangsmesterskab.

  Vi har også udfordringer med at trænere/ledere ikke sætter sig ind i de gældende regler og tolkninger, selvom de er tilgængelige på Unionens hjemmeside. Vi har hørt mange eksempler på dette i de seneste dage fra OL – også her på denne site.

  3
  4
  • 3 personer synes om dette.
  • Helt fair at bede om bedre indblik i reglerne fra trænere. Det er naturligvis en forudsætning for retten til at diskutere. Eneste forsvar herfra: Det er svært at finde de nye regler. Der kommer en nyhed på svoem.org som forsvinder når der kommer to andre nyheder. Og reglerne er meget svære at finde efterfølgende på svoem.org. Kunne man forestille sig at samle eller kundgøre nye regler andre steder end bare i en nyhed på svoem.org? Vi kan sagtens lave en kanal i svømmegruppen der hedder #nyeregler eller lignende, hvor man kunne smide nyhederne op så man kan finde dem? Eller bare links så man ikke skal klikke 26 gange på svoem.org?

   • 3 personer synes om dette.
   • Hvis man benytter svoem.org’s søgefelt med ordet “regler” så er man på vej. Så alle regler er samlet et sted. Her kan man også finde et dokument, som fortæller om gældende fortolkninger.

  • 3 personer synes om dette.
  • Men kan man så være sikker på at det er de nyeste regler man får ved at bruge søgefeltet? Jeg synes den hjemmeside er utroligt svær at finde noget på….

  • 3 personer synes om dette.
  • For så at være helt præcis, så drejer det sig om

   http://www.svoem.org/Om-unionen/Regler–Vedtaegter/

   Der findes et dokument på denne side : Dommerhåndbog Regler, som beskriver alle nyeste versioner. Desuden et meget interessant “Regelfortolkninger” som er Regel-teknisk udvalgs præcisering af hvordan forskellige regler skal tolkes.

  Se alle kommentarer