Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Christiansborg Rundt / Gruppelogo af Christiansborg Rundt# Svømmetips

  1 år, 5 måneder siden

  Disse 3 ting skal du huske frem mod Christiansborg Rundt

  Nu har du passet dine ting mere eller mindre hele vinteren og Christiansborg Rundt nærmer sig med hastige skridt (du kan se links osv. længere nede i denne gruppe). I den sidste forberedelse op til eventen er der nogle klassiske fejl, man nemt laver, hvis man ikke er specielt rutineret udi svømningens ædle kunst. Her er nogle gode huskeråd til de næste uger og til dagen:

  1) Mere træning er sjældent løsningen tæt på en event

  Du har brugt en masse tid på forberedelse både teknisk, fysisk og udstyrsmæssigt. Nu er det tid til at nyde de sidste svømninger op mod CR. Jo flere gode oplevelser, du putter i tasken frem mod eventen, jo mere afslappet er du på stævnedagen. Det gælder både for bredde- og elitesport. Slap af og nyd dine sidste træninger. Og hop hellere en træning for meget over end at tage en ekstra. Hvis du ikke er klar nu rent fysisk, så ændrer én træning ikke på det.

  2) Husk på de grundlæggende ting i din træning – også hvis du får en dårlig oplevelse

  Der er nogle grundlæggende ting vi har brugt meget energi på at beskrive på Sportlas de sidste mange måneder. Hvis du har fulgt dem er du klædt godt på både teknisk og fysisk. Hvis du løber ind i en dårlig træning, hvor alting er hårdt her i de sidste uger op til CR, så kort din træning ned, sæt farten ned og husk på “balance og vejrtrækning” i stedet for at blive frustreret og tonse derudaf med høj puls og stive skuldre. 

  Husk på disse grundlæggende artikler, når panikken breder sig!

  “Glem myterne – her er de to centrale ting, hvis du vil være go til crawl”:
  http://www.sportlas.com/activity/23753/

  “3 ting, der vil gøre dig til en langt bedre crawlsvømmer”:
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-3-ting-der-i-kombination-vil-goere-dig-til-en-meget-bedre-svoemmer-2978/

  “Crawltips” fra Johan Lisberg Jensen, Aalborg Svømmeklub:
  http://www.sportlas.com/sport-svoemning-8-gode-crawltips-fra-begynder-til-oevede-3042

  3) På selve dagen: NYD det nu, for pokker!

  Der er ikke stor chance for at du (med al respekt) vinder CR. Lotte Friis kommer direkte hjem fra OL og vil sgu nok – selv om du har en ny våddragt og har trænet flittigt henover sommeren – lige som sidste år tæve alle konkurrenterne (inklusive herresvømmerne). Du skal huske, at en idrætspræstation i et uvant element og i en disciplin over længere tid, rent faktisk ofte bliver langsommere, hvis man ikke nyder det og slapper af. 

  Det råd gælder i øvrigt hele dagen – fra du står op, spiser morgenmad, drikker din kaffe og tager ud til Christiansborg. Der er fest og ballade og Dansk Svømmeunion laver et super arrangement – nyd det og hyg dig og du vil få både en bedre oplevelse og en hurtigere tid…. vil du vædde? :)

  God fornøjelse til alle gæve Open Water-svømmere!!!

  Skriv gerne din race report herinde efter CR!

  /Ricki Clausen

  3
  0

  Se alle kommentarer