Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  1 år, 1 måned siden

  Interview med dansk svømnings nye sprinterkomet

  Vi har haft fat i en af himmelstormerne fra sidste sæson, Emilie Beckmann, der gik fra at være en solid, dansk topsvømmer til pludselig at være et sekunds penge fra OL-kravtiden i 100 fly.

  Sportlas: Efter sidste sæson og de stormskridt, du tog, hvordan forbereder sig så på den nye sæson? Hvilke tanker gør man sig efter et så vildt år?

  EB: Uha, ja den er svær! Jeg stod tilbage efter EM i London med en ret tom følelse. Jeg havde svømmet virkelig godt på 100 meteren som var målet, men det var bare lige præcis ikke nok til at nå drømmemålet om OL. Da sidste sæson startede havde jeg bestemt mig for at OL ikke var et must, men en mulighed, alligevel havde jeg svært ved at lægge drømmen helt på hylden. Og det var mærkeligt at være så tæt på og alligevel så langt fra, at jeg ikke følte jeg rigtig kunne tillade mig at være sur eller ked af det, da jeg jo principielt havde haft en drømmesæson med både semi- og finaler til EM. Derfor har det også været nemt at starte op igen, da jeg vidste at jeg havde meget mere at byde på den kommende sæson. 

  Sportlas: Hvad er fokus denne sæson? Hvilke løb, distancer mv. er du mest skarp på?

  EB: I forhold til sidste sæson satser jeg mere bredt blandt andet bliver jeg kastet ud i noget mere sprint crawl og prøver også kræfter med 200 fly og noget rygcrawl igen. Egentlig bare for at jeg ikke skal køre for træt i butterfly :) Men det er jo der jeg har mine styrker og dermed også de løb som jeg vil være mest skarp på til VKM.

  Sportlas: Hvor meget træner en “sprinter” som dig i vand og på land?

  EB: Jamen en sprinter som mig er gået en del op i træningsmængden efter vores trænerskifte på NTC. Hvilket vil sige jeg stadig træner 9 gange ugentligt i vandet (enkelte 10), har 3 styrke pas af en times varighed, og 4 gange af 30 min bodyfitness eller udstrækning før aftenpasset. Dog er min ugentlige volume steget efter Dean er kommet til, hvilket betyder jeg svømmer mellem 5.5 og 7 km de fleste træninger.

  Sportlas: Hvordan træner du fly? Nogle svømmere kører meget fly til træning og andre kun korte distancer – hvad gør du på en normal uge?

  EB: Ja, det har jo så også ændret sig efter trænerskiftet! I sidste sæson med Stefan kørte jeg for det meste kun korte distancer i fly, men altid i højt tempo. Ofte havde jeg kvalitetspas mandag og fredag aften hvor jeg kørte et sted mellem 10 og 12 50’ere i FAST fly med varierende starttider, hvilket fungerede rigtig godt for mig. Under Dean er min fly volumen langt større. Som forhåbentlig kommer til at afspejles på de sidste 15 meter på 100 fly – for nej hvor får Christina Munkholm og jeg mange tæv i fly i øjeblikket. Både i FAST, heartrate og easy. Vi har i denne sæson nogen key set som vi kører såsom 24×100 hver 3 i max, 6x (150ez +3×100 racepace) eller 12×50 bedste snit. Dette er sets hvor vi får lov til at få nogen flymeter indenbords!   

  Sportlas: Hvordan ser en typisk træningsdag ud for dig (både med træning og de andre ting, du laver)?

  EB: Jeg blev jo student i sommers, hvilket vil sige at jeg i denne sæson har valgt at tage et arbejde og dermed også et sabbatår. Derudover er jeg flyttet fra mors kødgryder, så der er nok at se til. Men på en typisk hverdag står jeg op og får hurtigt lidt mad indenbords inden jeg tager til Bellahøj for at træne fra 7-9. Derefter kører jeg direkte på arbejde i Nordea ude i Høje Taastrup, hvor jeg er indtil kl. 14-15 stykker. Så er det om at drøne hjem i min lille TYR bil, få lidt mad inden træning, tilbage til Bellahøj fra 15.45-18.30. Derefter hjem til lejligheden og lave aftensmad sammen med min roomie. Om aftenen må jeg så tage mig af praktiske ting fx besvare mails mm. inden jeg laver mad til dagen efter.  

  Sportlas: Det er ingen hemmelighed, at økonomien er stram for de svømmere lige under topniveauet i dansk svømning. Du er for nylig flyttet sammen med en anden NTC-svømmer (Christina Munkholm) i lejlighed – hvordan får man økonomien til at hænge sammen?

  EB: Man sparer – så simpelt! Det bliver nærmest sjovt at lege spotjager i diverse discountkæder :) Og derudover bliver du nødt til at gå på kompromis med de fine madvaner, som jeg i hvert fald har fået hjemmefra. Men værre er det heller ikke. Det handler bare om at tænke sig om, og lade vær med at bruge dumme penge. Heldigvis er min far ultra jyde, så jeg har fra barnsben lært at være nærig. 

  Sportlas: Er du selv aktiv ifht. at søge sponsorer og samarbejdspartnere eller har du nogle til at hjælpe dig med den slags?

  EB: Jeg prøver helt klart at være aktiv og søge efter sponsorer. Jeg står selv for at skabe kontakten med sponsorerne, men har uden tvivl støtte fra mine forældre på sidelinjen.

  Sportlas: Nu har I haft en anden træner siden august og skal skifte igen til januar (når den nye NTC-træner starter). Hvad betyder det for træningen? Er der ændret noget fra sidste sæson? 

  EB: Som jeg beskrev tidligere under min træning, er der rigtigt meget som har ændret sig som følge af trænerskiftet. Volumen er sat betydelig op for mit vedkommende, og ligeledes er programmerne ikke individualiseret længere, som vel nærmest var kendetegnet ved NTC sidste år. Det har bidraget positivt til vore holdånd, og om det også afspejles i resultaterne, får vi jo at se de kommende uger til SRØ, DKM, VKM OG DHM.

   

  Sportlas: Hvordan var du tilfreds med Swedish Swim Games forrige weekend? Og hvordan var det at slå Therese Alshammer i 50 fly??

  EB: Haha, jeg havde ventet et år på at slå Alshammer! Hun er uden tvivl en sej kvinde, som jo stadig er verdensrekordholder på 50 fly. Så det er da en sejr, som er fed at have på CV’et :) Overordnet set var jeg glad for mine resultater til Swedish Games, jeg var en træt pige som kom ind til stævnet, og en endnu trættere pige, da vi var færdige. Så at kunne præstere tider tæt på mine PB var jeg faktisk lettere imponeret over. Og det blev jo kun bedre, da vi var i Manchester i weekenden d. 22-23 okt., hvor jeg slog PB på 100 fly og kom under VM kravet.

  Sportlas: Hvad er dine favorit-øvelser i butterfly? Og hvordan arbejder du med dem? 

  EB: På trods af mange trænere ikke specielt glade for en-arms-fly med vejrtrækning til siden, er det uden tvivl min favoritøvelse. Jeg arbejder med den på den måde, at jeg prøver at finde mit catch bedre. Derudover er den god til at lære at sætte hænderne i det rigtige sted og få gjort flyen fladere, samtidig med at hoften stadig kommer op. Så er jeg rigtig glad for skoddeøvelser både i catch-position, hele vejen ned – altså fra start positionen af armtaget og ned til afslutningen – og sidst men ikke mindst at ligge og skodde fremme, få timet bensparket og accelererer hele vejen igennem med armene.

       

  Sportlas: Hvad er dine to stærkeste sider og din svageste side?

  EB: Mine to stærkeste sider er uden tvivl min naturlige fart – altså easy speed og min undervandssvømning, hvilket er lidt pudsigt for min allersvageste side er faktisk dyktræning. Det er en ting jeg har kæmpet med de seneste mange år og stadig gør!

  Sportlas: God vind fremover! Vi glæder os til at følge dig!

  0
  0

  Se alle kommentarer