Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  9 måneder siden

  Stig Michaelsen: Derfor er jeg ikke i Køge mere!

  Vi har haft fat i (nu tidl.) elitetræner i Køge Svømmeklub Stig Michaelsen til en snak om hvad han har lært af forløbet frem mod opsigelsen i Køge og hvad han tænker om fremtiden.

  Sportlas: Først og fremmest, Stig – kan du beskrive forløbet i KSK som du ser det fra din stol de sidste måneder?

  SFM: De sidste 2,5 år er der blevet udskiftet 4 nøglepersoner på fuld tid i KSK. Ricki Clausen valgte at søge andre karriereveje efter vi havde været sammen på kanten i et år. Derudover har der været to meget pludselige udskiftninger også blandt fuldtidsmedarbejdere. jeg er så den sidste. Det betyder naturligvis store udfordringer i en relativt lille organisation. De forandringer har hver gang betydet ændringer og det har været en udfordring både for mig og organisationen. Den baggrund synes jeg det er vigtigt at have i baghovedet. Ifht. min egen opsigelse, så er klubben interesseret i at gå en anden vej nu end da jeg blev ansat og det har jeg naturligvis respekt og forståelse for. Selve forløbet ønsker jeg ikke at kommentere på. Jeg kan blot konstatere, at KSK ønsker noget andet og jeg ønsker dem alt mulig held og lykke fremadrettet. Det er en god og driftig organisation med nogle gode værdier.

  Sportlas: Det nye opslag virker meget bredt ifht. hvad du har været ansat til. Hvad tænker du om sådan en markant ændring med det du kender til klubben?

  SFM: Jeg er sikker på at KSK – med Jan Hansen i spidsen – har gjort sig tunge og gode overvejelser om den nye stilling. Det er generelt en klub med en stærk ledelse, der kan tænke strategisk, så jeg er sikker på, de har overvejet, at det er en stor ændring og er klar til at tage højde for det ifht. arbejdet med at finde en ny træner og få ham godt i gang.

  Sportlas: Nu sidder du midt i sæsonen uden arbejde og kan kigge fremad mod en sommer, der sandsynligvis – og som altid – kommer til at byde på store udskiftninger i trænerbranchen. Hvilke tanker har du gjort dig? Vil du stadig være træner?

  SFM: De sidste uger har vist mig, at der rent faktisk er mange andre muligheder og nogle af dem undersøger jeg også i øjeblikket. Når det er sagt, så synes jeg bestemt ikke, jeg er “færdig” med at være træner. Om det skal være ren elitetræner uden personaleansvar, cheftræner med personaleansvar eller en mere talentudviklende stilling er jeg ikke helt på det rene med. Jeg holder af miljøet og af foreningsarbejdet. Jeg kunne faktisk også sagtens se mig selv på deltid i et job, hvor jeg kunne kombinere mine ledelseskompetencer fra forsvaret med et trænerjob på kanten 4-5 gange om ugen. Så det korte svar er ja :)

  Sportlas: Hvad vil du være særligt opmærksom på, når du læser jobannoncer fra klubberne her i foråret?

  SFM: En af de ting jeg i hvert fald vil være sikker på, det er at der skal være en sammenhæng mellem min præcise jobbeskrivelse/mål i jobbeskrivelsen og så hvad der rent faktisk forventes af ledelse og i særdeleshed af svømmere og forældre.

   En anden vigtig ting for mig er, at jeg skal have fornemmelsen af at der er tænkt over, at det er et arbejde. Ikke en fritidsbeskæftigelse, men et erhverv. Jeg har læst mange jobopslag, hvor der, indrømmet, er gjort nogle gode tanker med gode hensigter. Uden tvivl. Det er dog ofte tydeligt at se, at det er folk der ikke ved hvad det kræver, bare at skulle træne et hold med junior og senior svømmere, og ved siden af, have familie og eventuelt børn. Så lugter det lidt af at man gerne vil have gjort en masse ting, men at man i og for sig ikke kender sin proces og prioriterninger. Og det er her jeg tror, at klubberne kan bruge hjælp fra en konsulent. Hvad har vi? Så hvad kan og hvad vil vi?Der var i øvrigt en meget god artikel om det for noget tid siden her på Sportlas. Hvad det kræver af tid at være træner. Jeg tror det var en øjenåbner for mange. Til sidst, at klubberne tør melde ud! Vi vil det her ,derfor vil vi have sådan en træner, med det her niveau, med den her baggrund.  

  Sportlas: Hvad har du lært af din tid i Køge?

  SFM: Det er det første job jeg har haft, hvor det primært var det svømmemæssige, der var fokus på. Tidligere har jeg været cheftræner, hvor der var et formelt personaleansvar og en masse beslutninger. I Køge har det været rigtig fedt “kun” at skulle arbejde med de bedste svømmere og jeg tror der er en klar sammenhæng mellem det faktum og så at jeg har haft nogle af de bedste resultater, jeg har haft i min trænerkarriere – specielt på seniorsiden. Jeg har også lært hvor vigtigt det er, at klubben giver mig plads til at tilegne mig nye kompetencer ved siden af arbejdet på bassinkanten. Dette er sket primært gennem ITA, hvor jeg har specialiseret mig i talentudvikling. Det synes jeg egentlig var flot at klubben støttede, når det i virkeligheden var de lidt ældre svømmeres udvikling, jeg skulle have i fokus gennem mit job. Jeg tror bare også det er vigtigt, at klubberne kan se en smule ud over egen næsetip og ikke kun tænker på de opgaver træneren har til daglig, men også på, hvad han ønsker at udvikle hos sig selv. Det har Køge været gode til at se og støtte mig i.

  Sportlas: Hvis du ikke skal være træner, hvad skal du så lave?

  SFM: Jeg har en henvendelse fra en idrætsforening i en anden sport, der ønsker at udvikle organisationen. Det synes jeg er enormt spændende og jeg kan sagtens se mine kompetencer både fra forsvaret og fra ITA komme i spil i en anden sport. Forståelsen for foreningslivet og spillet mellem ansatte og frivillige ændrer sig ikke fra en svømmehal til en basketballhal eller en håndboldhal… bortset fra at der ikke findes en bademester at slås med :) Med andre ord, en konsulent der kan hjælpe en idræts forening i den rigtige retning.

  Sportlas: Tak for din tid og giv os lige at praj, når du ved, hvad du skal lave….

  /Sportlas

  2
  0

  Se alle kommentarer