Aktivitet

 • skrev en opdatering i gruppen Gruppelogo af SvømningSvømning

  6 måneder, 2 uger siden

  Derfor er Per Holmquist et scoop i Køge!

  Efter gårsdagens offentliggørelse af Per Holmquist som træner i Køge har nogle skrevet til mig personligt og spurgt ind til hvorfor vi på GetSwimApp skrev, at det var et decideret “scoop” – “Det er vel bare en træneransættelse?” som en skrev.

  Det vil jeg forsøge at kloge mig lidt på herunder i et fuldstændig personligt indlæg. Det er alene min egen holdning der er gengivet herunder. Jeg har ikke snakket med hverken KSK, Jan Hansen eller Per Holmquist om dette. Men…. det er i min optik et scoop netop fordi Køge er hvor de er lige nu. Og nok også fordi Per er hvor han er lige nu.

  1) Genopbygning kombineret med seniorpleje

  Først og fremmest skal Køge i gang med en genopbygning. Det står i deres jobopslag, så det er ikke nogen hemmelighed. Samtidig med den genopbygning har de stadig nogle seniorer, de gerne vil fortsætte med at pleje og udvikle.

  De har altså brug for en træner, der både har opbygget miljøer og har trænet seniorer på højeste plan… og som gerne vil i gang med en genopbygning. Dem er der ikke mange af, men Per er en af dem.

  2) Sportslig og organisatorisk fokus samtidig

  Opbygningen skal fokuseres omkring årgangs- og juniorsvømning og det kræver erfaring med et langsigtet fokus. Den erfaring skal både være sportslig og organisatorisk. Den sportslige del er kun én del af en langsigtet opbygning. Har man ikke organisatorisk viden og forståelse for hvad en forening er drevet af (og hvornår man kan handle hurtigt og hvornår man skal vente), så går det galt uanset de gode sportslige tiltag. 

  De har derfor brug for en træner, der har masser af erfaring i foreninger både sportsligt og organisatorisk og som – ideelt set – har prøvet at opbygge miljøer før. Det har Per gjort i både RAN og Trelleborg med stor succes.

  3) Deres hal er ved at falde sammen

  Den sidste her er for egen regning. Det står ikke i opslaget. MEN: Herfølge Svømmehal blev renoveret for nylig. Har man været i hallen ved man dog, at der ikke er ti gode år tilbage i den hal. Derfor arbejder man knaldhårdt på at få en ny langbanehal i Køge (Det er bestemt ingen hemmelighed). I overgangen mellem gammel og ny hal, der forhåbentlig sker inden for en overskuelig årrække, er stabilitet og ro på den øverste trænerpost helt afgørende.

  De har brug for en erfaren træner, der ikke bliver tøsefornærmet eller frustreret over et halvt år med færre træningspas eller som går i panik fordi man i en ferie kun kan træne 6 gange. En træner, der kan tilpasse sig rammerne og som har en masse træningsmæssige værktøjer i posen. Det kan og har Per.

  4) Køges stabile ledelse vil være tiltrækkende for Per

  Efter at have været i et startfællesskab med 5 klubber, der i 2016 har haft udmeldinger og indmeldinger fra klubber og som i februar 2017 opsagde alle sine k-trænere med udgangen af sæsonen må Køges stabile ledelse være en velsignelse for Per.

  Jan Hansen som erfaren og vidende klubchef (med elitetrænerbaggrund og -forståelse) og en stabil bestyrelse med en formand, der har siddet i mange år giver arbejdsro. Med al respekt for VAT CPH så har “ro” set fra min stol ikke været kodeordet de seneste år…. hvis nogensinde?

  Helt overordnet er det desuden godt for dansk svømning at en erfaren træner bliver her. Derfor: Tillykke til Køge og Per. Vi holder fast uanset hvad: Det ER et scoop!

  /RC

  7
  1

  Se alle kommentarer